Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα5 αθώα συμπτώματα ότι μπορεί να παθαίνετε έμφραγμα

5 αθώα συμπτώματα ότι μπορεί να παθαίνετε έμφραγμα

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω συμπτώματα, θα μπορούσε να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής – και θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.


1. Πίεση στο στήθος σας

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια καρδιακής προσβολής είναι ο πόνος ή η δυσφορία στο στήθος. Μπορεί να αισθάνεστε σαν ένα αίσθημα συμπίεσης ή πληρότητας και μπορεί να εμφανιστεί με ή χωρίς πόνο στα χέρια, την πλάτη, τον αυχένα, το σαγόνι ή το στομάχι σας.

2. Δύσπνοια

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια, αλλά αν αντιμετωπίζετε επίσης πόνο στο στήθος, μπορεί να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής. Δύσπνοια μπορεί επίσης να εμφανιστεί πριν ή μετά τον πόνο στο στήθος.

3. Εφίδρωση

Το να ξεσπάσετε σε κρύο ιδρώτα χωρίς προφανή λόγο μπορεί να είναι άλλο ένα σημάδι καρδιακής προσβολής. Αυτό το σύμπτωμα συχνά συνοδεύεται από πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

4. Ναυτία ή έμετος

Η ναυτία και ο έμετος είναι κοινά συμπτώματα άγχους και στρες, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδια καρδιακής προσβολής. Εάν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα μαζί με πόνο στο στήθος ή δύσπνοια, επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

5. Ζαλάδα 

Εάν αισθάνεστε ζαλάδα ή ζάλη, μπορεί να είναι σημάδι ότι η καρδιά σας δεν παίρνει αρκετό αίμα. Αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής προσβολής, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε επίσης πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ