Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα8 φυτά που μπορούν να μειώσουν το άγχος και το στρες

8 φυτά που μπορούν να μειώσουν το άγχος και το στρες

Όλοι γνωρίζουμε πώς το άγχος μπορεί να είναι εξουθενωτικό, χωρίς να σας αφήνει καμία απολύτως ενέργεια. Ωστόσο, κάτι τόσο απλό όσο το να έχετε φυτά στο σπίτι σας μπορεί να μειώσει λίγο από αυτό το άγχος . Αυτό συμβαίνει επειδή το έδαφος των φυτών περιέχει «εξωτερικές φίνες» που είναι φυσικά αντικαταθλιπτικά. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοδήποτε φυτό του σπιτιού μπορεί να ανακουφίσει την ένταση των μυών και την αυξημένη καρδιακή δραστηριότητα. Θα σας παρουσιάσω 8 φυτά που μπορούν να μειώσουν το άγχος και το στρες!


λεβάντα

Η λεβάντα είναι γνωστή για το υπέροχο άρωμά της και για το όμορφο μοβ χρώμα της. Το να έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Το άρωμά του έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν στη μείωση του στρες που μπορεί να σας κρατά ξύπνιους τη νύχτα.

σανσιβέρια

Τα σπίτια μας είναι γεμάτα με τοξικούς ρύπους που επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση, τον ύπνο και την ενέργειά μας. Εδώ είναι χρήσιμη μία σανσιβέρια, καθώς βοηθά στην απορρόφηση αυτών των ρύπων και σας βοηθά να κοιμηθείτε καλά. Επίσης, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για να τη φροντίσετε, επομένως δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για να τη κρατήσετε ζωντανή.

αγγλικός κισσός

Το πιο θετικό με αυτό το φυτό είναι ότι κρατά μακριά τις αερομεταφερόμενες ασθένειες και επομένως βοηθά στις αλλεργίες. Μειώνει επίσης τους πονοκεφάλους και ανακουφίζει από το άγχος, κάνοντας τον ύπνο σας πολύ πιο εύκολο από πριν. Επιπλέον, εάν πάσχετε από άσθμα, μπορεί να παρατηρήσετε μια θετική αλλαγή, καθώς τείνει να ηρεμεί την ατμόσφαιρα στην οποία βρίσκεται.

βασιλικός

Πολλοί άνθρωποι διατηρούν ένα φυτό βασιλικού όλο το χρόνο κάπου κοντά στην κουζίνα τους για να το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη χρήση του, καθώς έχει εκπληκτικές ιδιότητες κατά του στρες που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος σας. Λέγεται επίσης ότι, ως προσαρμογόνο, μπορεί να βελτιώσει τη διανοητική σας διαύγεια που βελτιώνει περαιτέρω τη διάθεσή σας και μειώνει τα επίπεδα άγχους σας.

μέντα

Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό όσο ένα φυσικό άρωμα μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας περισσότερο από όσο φανταζόσασταν ποτέ. Αυτό συμβαίνει με τη μέντα, η οποία περιέχει μενθόλη και είναι ικανή να μειώσει τα επίπεδα του στρες και να σας δώσει ενέργεια. Μπορείτε να κρατήσετε αυτό το φυτό στο σπίτι ή στη δουλειά αφού συνήθως είναι μικρό σε μέγεθος και κανείς δεν θα παραπονεθεί για το άρωμα.

αλόη βέρα

Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί μέσα και έξω από το σπίτι σας και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να το κάνετε αυτό. Καθαρίζει επίσης τον αέρα από τυχόντες επιβλαβείς ρύπους, κάτι που θα σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και το άγχος σας. Και όπως και με τη σανσιβέρια, η αλόη δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα από εσάς.

φοίνικας areca

Ένα άλλο φυτό που καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε και βοηθά στο άγχος μας είναι ο φοίνικας αρέκα. Φαίνεται τόσο πλούσιο και όμορφο που μπορείτε να το κρατήσετε στο σπίτι και στο γραφείο. Οι ικανότητές του στον καθαρισμό του αέρα θα διατηρήσουν τον αέρα φρέσκο ​​για εσάς και επομένως θα βελτιώσουν τη συνολική σας διάθεση. Και πάλι, είναι ένα άλλο φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να επιβιώσει.

χρυσάνθεμο

Εκτός από το ότι βρίσκεται σε ποικιλία χρωμάτων και είναι εξαιρετικά όμορφο, αυτό το λουλούδι έχει εκπληκτικές ιδιότητες κατά του στρες. Έχει βρεθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα ανησυχίας στους ανθρώπους, ειδικά όταν το πίνουν ως τσάι — χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωφέλιμο από το να ξυπνάς κάθε μέρα και να κοιτάς και να μυρίζεις αυτό το υπέροχο φυτό.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/ygeia-omorfia/8-fyta-sto-spiti-poy-meiwnoyn-to-agxos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ