Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ σωστή στάση του σώματος επηρεάζει την ψυχολογία σου!

Η σωστή στάση του σώματος επηρεάζει την ψυχολογία σου!

Θέλεις να έχει πιο πολλή αυτοπεποίθηση, να βιώνεις λιγότερο άγχος μέσα στη μέρα και να αισθάνεσαι ότι μπορείς να κατακτήσεις όλο τον κόσμο; Άλλαξε τον τρόπο που κάθεσαι και κινείσαι! Έρευνες έδειξαν πως η σωστή στάση του σώματος επηρεάζει την ψυχολογία σου!


Από ό,τι φαίνεται η μητέρα σου είχε δίκιο όταν σου έλεγε να μην καμπουριάζεις! Το θέμα δεν ήταν μόνο το πώς φαίνεται το σώμα σου όταν δεν στέκεσαι με την πλάτη ίσια, αφού αποδεικνύεται ότι επηρεάζει θετικά το σώμα και το μυαλό. Απλό; Ναι. Αποτελεσματικό; Σίγουρα.

Η σωστή στάση του σώματος επηρεάζει την αυτοπεποίθηση

Έρευνες έδειξαν πως όταν έχουμε σωστή στάση στο σώμα μας, έχουμε την τάση να έχουμε λίγο περισσότερη αυτοεκτίμηση και πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας και τις ικανότητες μας από ότι όταν καμπουριάζουμε.

Η σωστή στάση του σώματος δίνει ενέργεια

Πριν γεμίσεις για τρίτη φορά την κούπα με τον καφέ όσο είσαι στο γραφείο, άλλαξε απλά την στάση που κάθεσαι! Ένα μικρό τέντωμα και η προσαρμογή του σώματος στη σωστή στάση  μπορεί να βοηθήσει και να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ενέργεια σου! Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Biofeedback, το να στέκεσαι ή να κάθεσαι με ίσια την πλάτη μπορεί επίσης να διορθώσει την μειωμένη ενέργεια και τα συναισθήματα της κατάθλιψης που προέρχονται από την κακή στάση του σώματος.

Μειώνει το stress

Η βελτιωμένη στάση του σώματος μπορεί επίσης να βοηθήσει να χτίσεις την αντοχή σου απέναντι στις υποχρεώσεις και τα deadlines και να αποφύγεις το stress. Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Health Psychology, διαπίστωσε ότι το να κάθεσαι με ίσια την πλάτη όταν έχεις να αντιμετωπίσει στρεσογόνες καταστάσεις μειώνει όλα τα αρνητικά συναισθήματα.

Μειώνει τον φόβο

Στην ίδια έρευνα παρατηρήθηκε από τους ερευνητές, πως οι συμμετέχοντες που δεν καμπούριαζαν αισθανόντουσαν πολύ λιγότερο φόβο και περισσότερα θετικά συναισθήματα.

Σε κάνει πιο παραγωγικό

Η σωστή στάση του σώματος επιτρέπει στο σώμα σου να στείλει σήματα στον εγκέφαλό σου ότι είσαι σε μια θέση εξουσίας, στη συνέχεια αυξάνεται η τεστοστερόνη και οδηγεί στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, Το ποσό της μεταβολής που παρατηρείται στην τεστοστερόνη, όταν στέκεσαι ίσια είναι όπως όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι, εξηγεί η Dana Carney, γνωστική ψυχολόγος και επίκουρος καθηγητής στο Haas School of Business, του University of California.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/sosti-stasi-tou-somatos-epireazi-tin-psichologia-sou

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ