Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΔύο φλυτζάνια καφέ την ημέρα: ωφελούν καρδιά και μακροζωία

Δύο φλυτζάνια καφέ την ημέρα: ωφελούν καρδιά και μακροζωία

Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς και τη μακροζωία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Harvard T.H. Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan.


Η μελέτη εξέτασε περισσότερα από 37.000 άτομα για μια περίοδο είκοσι πέντε ετών και διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ καθημερινά συσχετίστηκε με 18% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν ποτέ ή σπάνια.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation, εξέτασε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του θανάτου από στεφανιαία νόσο, καρδιαγγειακή νόσο και εγκεφαλικό. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι οι ενώσεις του καφέ, όπως οι πολυφαινόλες, μπορεί να παίζουν ρόλο στην προστασία από ασθένειες που προκαλούνται από το αίμα και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι συγγραφείς της μελέτης καταλήγουν: «Η τακτική κατανάλωση καφέ συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, στεφανιαία νόσο και καρδιαγγειακή νόσο. Η κατανάλωση πολύ ζεστού καφέ δεν συσχετίστηκε με μεγαλύτερο κίνδυνο στον πληθυσμό της μελέτης μας».

Ωστόσο, προειδοποιούν επίσης ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τον προσδιορισμό των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της κατανάλωσης καφέ.

Αν και αυτή η μελέτη παρέχει ενδείξεις ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ κάθε μέρα θα μπορούσε να έχει οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την αυξημένη μακροζωία, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή και η άσκηση, παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλη την υγεία. Επιπλέον, τα άτομα θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους για τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ και τι είναι καλύτερο για τις προσωπικές τους ανάγκες υγείας.

Συμπερασματικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς και να σχετίζεται με χαμηλότερους κινδύνους θανάτου συνολικά. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστούν οι επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση καφέ στην υγεία μακροπρόθεσμα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ