Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤόσα χρόνια χρησιμοποιείς λάθος το απορρυπαντικό πλυντηρίου!

Τόσα χρόνια χρησιμοποιείς λάθος το απορρυπαντικό πλυντηρίου!

Το ήξερες ότι μπορείς να κάνεις ζημιά στο πλυντήριο ρούχων σου αλλά και στα ρούχα σου απ’ το απορρυπαντικό; Όλοι μας έχουμε κάποιο απορρυπαντικό για τα ρούχα, είτε σκόνη, είτε υγρό, είτε κάψουλες. Ανεξάρτητα απ’ το είδος του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείς, θα πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα.

Είναι δυνατόν να χαλάει το πλυντήριο απ’ το απορρυπαντικό; Πολλοί άνθρωποι απλώς ρίχνουν το απορρυπαντικό στο πλυντήριο, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτός ο σωστός τρόπος…


Δοσολογία

Το πιο συνηθισμένο λάθος όταν πρόκειται για το απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς απλά ρίχνουμε το απορρυπαντικό χωρίς να σκεφτόμαστε τη σωστή ποσότητα. Ωστόσο, πρόκειται για σπατάλη, επειδή πιθανότατα χρησιμοποιείς υπερβολικό απορρυπαντικό, ενώ μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στο πλυντήριο καθώς συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Και δεν είναι μόνο η σπατάλη του απορρυπαντικού, αλλά επίσης η μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να κάνει κακό στα ρούχα σου και να τα κάνει να μυρίσουν πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα πλύνεις ξανά σύντομα!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να τηρείς την συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού.

Μεγάλο πλυντήριο ρούχων

Εάν έχεις να πλύνεις πολλά ρούχα για όλη την οικογένεια, μπορείς να βάλεις λίγο επιπλέον απορρυπαντικό. Τα πλυντήρια κυμαίνονται σε μέγεθος από 6 κιλά έως 10 κιλά. Εάν έχεις ένα μεγάλο πλυντήριο, θα πρέπει να βάλεις λίγο περισσότερο απορρυπαντικό για να βεβαιωθείς ότι τα ρούχα είναι πραγματικά καθαρά. Αν έχεις πλυντήριο 6 ή 7 κιλών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο λιγότερο.

Προετοιμασία

Μην περιμένεις να φύγουν όλοι οι λεκέδες με το απορρυπαντικό στο πλυντήριο. Καλό είναι για επίμονους λεκέδες, να κάνεις μια προετοιμασία:

  • Λεκές από γρασίδι: Ρίξε υγρό απορρυπαντικό ρούχων απευθείας πάνω στο λεκέ και χρησιμοποίησε ένα μαλακό πινέλο ή οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τον λεκέ.
  • Λεκές από λάδι: Ξέπλυνε το ύφασμα με ζεστό νερό και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε υγρό απορρυπαντικό ρούχων ή υγρό πιάτων για να φύγει το λάδι. Μετά, πλύνε το ρούχο στο πλυντήριο μ’ ένα ισχυρό απορρυπαντικό.
  • Λεκέδες από λάσπη: Αφαίρεσε τη λάσπη με μια σκληρή βούρτσα. Στη συνέχεια, βάλε τα ρούχα σε ζεστό νερό για να αραιώσεις τον λεκέ, πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/tosa-chronia-chrisimopoieis-lathos-to-aporrypantiko-plyntirioy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ