Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το συχνό τσιμπολόγημα

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το συχνό τσιμπολόγημα

Συχνά τσιμπολογάμε γιατί είμαστε βαριεστημένοι, κουρασμένοι ή ανήσυχοι. Μερικές φορές τσιμπολογάμε γιατί πεινάμε πολύ και άλλες φορές απλά έχουμε λαχτάρα για κάτι συγκεκριμένο. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το συχνό σνακ μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα. Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, τερηδόνα και άλλα προβλήματα υγείας.


Πώς μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το συχνό τσιμπολόγημα; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

1. Να είστε ενήμεροι για τα ερεθίσματα σας. Ποια είναι τα πράγματα που σας κάνουν να θέλετε να τσιμπολογήσετε; Είναι βαρεμάρα; Στρες; Πείνα; Μόλις μάθετε τα ερεθίσματα σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα αποφύγετε.

2. Έχετε πρόχειρα υγιεινά σνακ. Εάν τσιμπολογάτε πάντα ανθυγιεινό πρόχειρο φαγητό, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα σνακ σας. Εφοδιάστε το ντουλάπι σας με υγιεινά σνακ όπως φρούτα, λαχανικά, κράκερ ολικής αλέσεως και γιαούρτι.

3. Αποφύγετε να τρώτε αργά το βράδυ. Εάν τσιμπολογάτε κοντά στην ώρα του ύπνου, είναι πιο πιθανό να πάρετε βάρος. Προσπαθήστε να αποφύγετε να φάτε οτιδήποτε μετά το δείπνο.

4. Πίνετε νερό. Μερικές φορές πιστεύουμε ότι πεινάμε όταν πραγματικά διψάμε. Πριν φτάσετε για ένα σνακ, πιείτε ένα ποτήρι νερό και περιμένετε λίγα λεπτά. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τελικά δεν χρειάζεστε ένα σνακ.

5. Σηκωθείτε και κινηθείτε. Εάν βαριέστε ή κουραστείτε, μπορεί να είναι δελεαστικό να πιάσετε ένα σνακ. Αλλά αντί να τσιμπολογάτε, σηκωθείτε και μετακινηθείτε. Πηγαίνετε μια βόλτα, κάντε μερικές διατάσεις ή απλώς σηκωθείτε και χορέψτε στο σαλόνι σας.

Το συχνό τσιμπολόγημα μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Έχοντας επίγνωση των ερεθισμάτων σας και έχοντας πρόχειρα υγιεινά σνακ, μπορείτε να αποφύγετε τις παγίδες του τσιμπολογήματος.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ