Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα6 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση!

6 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση!

Σε ποια νοικοκυρά δεν αρέσει η μυρωδιά της καθαριότητας και της φρεσκάδας στο σπίτι! Άλλωστε το λαϊκό ρητό «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά», δεν το έβγαλε τυχαία ο λαός! Αυτήν την ωραία μυρωδιά μπορούμε να την αισθανθούμε είτε με τα καθαριστικά είτε με ωραία αρωματικά ή λουλούδια! Ωστόσο, πολλές φορές, το ιδανικό αυτό περιβάλλον το χαλούν προβλήματα άσχημων οσμών που κατά κύριο λόγο προέρχονται από το μπάνιο και τη κουζίνα. Οι νεροχύτες και τα σιφόνια βουλώνουν με αποτέλεσμα να διαχέουν άσχημες μυρωδιές μέσα στο σπίτι. Δεν είναι βέβαια παράλογο κάτι τέτοιο, από την στιγμή που μέσα στην αποχέτευση κατεβαίνουν πολλά πράγματα όπως: υπολείμματα φαγητού, διάφορα υγρά, τρίχες, μπογιές, λίπη. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 6 τρόπους για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στην αποχέτευση!


αποφρακτικό υγρό

Η πρώτη σκέψη που θα κάνετε εάν έχετε πρόβλημα με την άσχημη μυρωδιά της αποχέτευσής σας είναι να πάτε σε ένα σούπερ μάρκετ και να διαλέξετε ένα αποφρακτικό υγρό που θα κάνει μόνο του τη δουλειά. Είναι εύκολη διαδικασία και πάντα πετυχημένη λύση. Καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία, αφού συνήθως ζητά αρκετό ζεστό νερό ως προαπαιτούμενο. Αφού ρίξετε το υγρό, το αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά και ξαναρίχνετε ζεστό νερό. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε μία ακόμα φορά. Σχεδόν πάντα αυτό αρκεί και η απόφραξη είναι επιτυχής.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πολυεργαλείο για κάθε σπίτι! Οι χρήσεις της πάρα πολλές και δεν θα μπορούσε να μην είναι χρήσιμη για τις άσχημες μυρωδιές και την απόφραξη των αποχετεύσεων! Ρίξτε 3-4 κουταλιές μαγειρικής σόδας στο σιφόνι και απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά! Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για όλες τις σωληνώσεις του σπιτιού σας! Αν θέλετε ακόμη πιο έντονη δράση, μπορείτε να προσθέσετε μισή κούπα ξύδι και να το αφήσετε για 15-20 λεπτά ώστε να δράσει! Στην συνέχεια ρίξτε άφθονο ζεστό νερό και οι σωληνώσεις σας θα είναι πεντακάθαρες!

κατακάθι από καφέ

Το κατακάθι του καφέ, όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, αποτελεί μία εξαιρετική λύση για την απομάκρυνση των άσχημων μυρωδιών από την αποχέτευσή! Σίγουρα θα έχετε σπίτι σας λίγο ελληνικό καφέ. Εκεί που τελειώνετε το καφέ σας, λοιπόν, δοκιμάστε να ρίξετε το κατακάθι του καφέ στην αποχέτευση και αφήστε το για 20 λεπτά. Αυτό θα φτάσει χαμηλά στις σωληνώσεις και μετά, με το ζεστό νερό που θα ρίξετε, θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα. Μάλιστα, θα βοηθήσει εάν είστε μια παρέα που πίνετε ελληνικό καφέ και ρίξετε όλα τα κατακάθια συνολικά. Προσοχή όμως! Μην ξεχαστείτε και αργήσετε πάρα πολύ να ρίξετε νερό, διότι οι διαβρωτικές λειτουργίες του καφέ πιθανόν να χαλάσουν και τις σωληνώσεις.

ξύδι

Το ξύδι είτε σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα είτε μόνο του αποτελεί ένα αποτελεσματικό φυσικό καθαριστικό. Απολυμαίνει, διαλύει τα λίπη και εξαφανίζει δυσάρεστες μυρωδιές. Η διαδικασία με το ξύδι είναι εξίσου απλή: Πριν τον βραδινό σας ύπνο, ρίχνετε στο σιφόνι μία κούπα ξύδι. Το αφήνετε να δράσει για όλο το βράδυ, χωρίς νερό. Όταν ξυπνήσετε, θα ρίξετε νερό στο σιφόνι, το οποίο θα καθαριστεί εντελώς. Για πιο άμεση δράση χωρίς την αναμονή του βραδινού ύπνου, δοκιμάστε τη συνταγή με τη μαγειρική σόδα που προαναφέρθηκε.

λεμόνι

Μαζί με το ξύδι, το λεμόνι είναι από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά στο σπίτι! Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα καθαριστικά έχουν άρωμα λεμονιού. Το λεμόνι δίνει δυνατή γεύση στο φαγητό και παράλληλα εξαφανίζει τις άσχημες μυρωδιές. Η συνταγή που θα ακολουθήσετε εδώ είναι να στύψετε ένα ολόκληρο λεμόνι και να το αναμείξετε με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνετε να δράσει στις σωληνώσεις ολόκληρο το βράδυ και το πρωί ρίχνετε ξανά αρκετό ζεστό νερό. Παρόλο που δρα αποτελεσματικά ο σκέτος χυμός λεμονιού, δε συνίσταται, καθώς διαβρώνει τους σωλήνες.

επαγγελματίας

Φυσικά, μπορείτε να προσλάβετε και κάποιον έμπειρο υδραυλικό, εάν το πρόβλημα της δυσάρεστης μυρωδιάς από την αποχέτευση επιμένει. Το σίγουρο είναι πως ο επαγγελματικός καθαρισμός της αποχέτευσης θα σας λύσει άμεσα το πρόβλημα. Το κόστος είναι συνήθως μικρό και το αποτέλεσμα σημαντικό, ενώ αυτή η εργασία συνήθως ζητείται σπάνια.

πρόληψη

Είναι σημαντικό να διατηρούνται καθαροί οι χώροι με σωληνώσεις, ώστε να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες μυρωδιές της αποχέτευσης. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι η καθαριότητα των σιφονιών να είναι τακτική και η απόφραξη να γίνεται σχεδόν κάθε τρεις μήνες.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/6-tropoi-na-apallageite-asxhmes-myrwdies-apoxeteyshs/?fbclid=IwAR2Gr_zHdVcqBJZiWcZSlXQeZG9ycJptBzqt0TaOnp0xl4MApR0oRC8tdZw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ