Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα9 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις αράχνες στο σπίτι σας

9 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις αράχνες στο σπίτι σας

Οι αράχνες προσφέρουν πλεονεκτήματα μέσα και γύρω από ένα σπίτι, θηρεύοντας άλλα οικιακά παράσιτα. Ωστόσο, είναι πολύ λογικό να θέλετε να κρατήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από τα αραχνοειδή και τους ιστούς τους. Ενώ πολλά είδη αράχνης αρκούνται στο να μένουν σε εξωτερικούς χώρους με τα λεπτά υφασμένα πλέγματα τους, μερικά προτιμούν τη ζεστασιά και το σκοτάδι των ντουλαπιών και των σκοτεινών γωνιών. Σίγουρα μπορεί να τους αρέσει η άνεση του σπιτιού σας, αλλά αν δεν είστε τόσο πρόθυμες, θα θέλετε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τις αράχνες στο σπίτι το συντομότερο δυνατόν. Θα σας παρουσιάσω 9 τρόπους για να απαλλαγείτε από τις αράχνες στο σπίτι σας!


αιθέρια έλαια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια σε όλο το σπίτι για να αρωματίσετε τα δωμάτια σας, αλλά και για να κρατήσετε μακριά πλάσματα όπως ποντίκια και σαλιγκάρια. Μερικά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα κουνούπια. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αιθέρια έλαια όπως η μέντα, η κανέλα και άλλα, συμπεριλαμβανομένης της σιτρονέλλας, γαρύφαλλο, λεβάντα, ευκάλυπτος μπορούν να βοηθήσουν και με τις αράχνες. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνετε έναν συνδυασμό τους για να δημιουργήσετε μια συνταγή αιθέριων ελαίων που θα μισήσουν οι αράχνες;

Το έλαιο μέντας κάνει θαύματα ειδικά στην απώθηση των αραχνών, επομένως μπορείτε να δοκιμάσετε να μουσκέψετε βαμβάκι με αυτό και να το τοποθετήσετε στρατηγικά σε μέρη όπου έχετε δει αράχνες ή μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό σπρέι.

καλλιεργήστε απωθητικά φυτά γύρω από το σπίτι σας

Εάν υποφέρετε από ακραία αραχνοφοβία και θέλετε να εξαφανιστούν οι αράχνες εντελώς, μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά μέντας γύρω από το σπίτι σας.

Άλλα φυτά με έντονη μυρωδιά όπως η λεβάντα, η μέντα και το βάλσαμο λεμονιού είναι επίσης καλές επιλογές για να αναπτυχθούν αν θέλετε να σταματήσετε τις αράχνες να έρχονται μέσα στο σπίτι.

κανέλα

Το παρακάτω hack δεν χρησιμοποιεί τίποτα άλλο παρά ένα συστατικό που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας: την κανέλα. Ναι: οι αράχνες μισούν τη μυρωδιά ακόμη και της βασικής αλεσμένης κανέλας. Θα σας πω όμως τι δεν θα λειτουργήσει: κεριά με άρωμα κανέλας. Ενώ τα καλύτερα κεριά είναι καλά για να προσθέσετε άρωμα στο σπίτι σας, δεν λειτουργούν πραγματικά ενάντια στις αράχνες. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι φυσικά ξυλάκια κανέλας που χρησιμοποιείτε για τη μαγειρική στο σπίτι σας.

Μέθοδος:

Τοποθετήστε τα ξυλάκια της κανέλας στρατηγικά εκεί που έχτε δει αράχνες. Αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο αν δεν σας αρέσουν, αλλά θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε τις αράχνες στο σπίτι σας για να καταλάβετε από πού έρχονται.

Εάν οι αράχνες έχουν φωλιάσει στα κουφώματα της πόρτας ή των παραθύρων σας, θα χρειαστείτε αλεσμένη κανέλα, πασπαλίζοντας το προσεκτικά στα κενά. Χρειάζεται να είστε προσεκτικές με τα λευκά κουφώματα, ωστόσο, επειδή η κανέλα μπορεί να λερώσει – αποφύγετε την είσοδο κανέλας στο εξωτερικό του παραθύρου όπου βρέχεται από τη βροχή.

κρατήστε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο

Στις αράχνες αρέσουν οι σκονισμένες γωνίες και τα μέρη που δεν καθαρίζετε για καιρό. Βρίσκονται συχνά σε σκούρα ντουλάπια και μέσα σε παπούτσια. Γι’ αυτό, φροντίστε να ανανεώνετε τα πάντα τουλάχιστον μία φορά το μήνα, να βάζετε κέδρους στα παπούτσια σας, σκουπίστε παρτίδες τις γωνίες και μάθετε πώς να καθαρίζετε περσίδες για να μπείτε σε όλες αυτές τις γωνίες και τις ρωγμές.

Το ίδιο και στο μπάνιο – όσο πιο συχνά καθαρίζετε το μπάνιο σας, τόσο λιγότερες αράχνες θα υπάρχουν μέσα σε αυτό. Θυμηθείτε να καθαρίζετε και τους αεραγωγούς στο μπάνιο σας και να σκουπίζετε τα πάντα με τα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε χλωρίνη και τοξικά υλικά. Δοκιμάστε να καθαρίσετε με ξύδι και νερό (ίσες ποσότητες σε μπουκάλι ψεκασμού) για ένα περιβάλλον φιλικό προς την οικογένεια.

απαλλαγείτε από τα έντομα που προσελκύουν τις αράχνες

Οι αράχνες περιπλανώνται στο σπίτι σας εν μέρει αναζητώντας σύντροφο, αλλά εν μέρει για τους ίδιους λόγους που βρίσκεστε εκεί: οικιακές ανέσεις όπως ζεστασιά και φαγητό. Και τι αρέσει να τρώνε στις αράχνες; έντομα. Γι’ αυτό λοιπόν φροντίστε να απαλλαγείτε από έντομα τα οποία θα αποτελέσουν σίγουρα σημείο προσέλκυσης για τις αράχνες!

αποκτήστε ένα σαρκοφάγο φυτό

Εντάξει, αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρο, αλλά τα φυτά πρέπει να τρώνε! Σε αντίθεση με τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που τρέφονται αποκλειστικά με νερό και ηλιακό φως, στα σαρκοφάγα φυτά αρέσει ένα μικρό σνακ σε σχήμα αράχνης ξανά και ξανά.

γάτα

Συνεχώς περιπλανώμενη για ανεπιθύμητα παράσιτα, ένας φίλος αιλουροειδών είναι ο τέλειος συνεργάτης στο έγκλημα για να παρέχει 24ωρη υποστήριξη και επιτήρηση ενάντια στις αράχνες. Έτοιμη να επιτεθεί με τα αρπακτικά πόδια, η γάτα σας, θα κρατήσει μακριά κάθε είδους εισβολείς.

φλούδες λεμονιού

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις αράχνες με φυσικό τρόπο είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι. Οι αράχνες μισούν τα εσπεριδοειδή, επομένως είναι το τέλειο όπλο. Τρίψτε φλούδα λεμονιού σε όλα τα περβάζια, τα ράφια σας και οπουδήποτε θέλουν να κρυφτούν. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να τις διώξετε από το σπίτι σας! Αν ψάχνετε επίσης έναν τρόπο να απαλλαγείτε από τις αράχνες στο υπόγειο ή το γκαράζ, αυτή θα μπορούσε να είναι μια εύκολη λύση. Το τρίψιμο του λεμονιού γύρω από τα σοβατεπί και τα κουφώματα των θυρών θα αποτελέσει εξαιρετική λύση.

λευκό ξύδι

Θέλετε να φτιάξετε ένα φυσικό απωθητικό για τις αράχνες; Πάρτε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακατέψτε το λευκό ξύδι και το νερό μαζί. Πηγαίνετε γύρω από το σπίτι και ψεκάστε το μείγμα σας σε όλες τις μικρές ρωγμές γύρω από το σπίτι σας για να αποτρέψετε τις αράχνες. Μην ανησυχείτε για τη μυρωδιά, θα εξαφανιστεί μόλις στεγνώσει.

πλένετε τα φρούτα

Τα φρούτα προσελκύουν τις μύγες, οι οποίες προσελκύουν τις αράχνες. Τα σταφύλια είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τα έντομα, επομένως οι αράχνες είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν τον ιστό τους ανάμεσα και γύρω τους.

Αν και οι περισσότεροι αγρότες χρησιμοποιούν τώρα φυτοφάρμακα που θα έπρεπε να το αποτρέψουν, τα βιολογικά καλλιεργημένα προϊόντα μπορεί να είναι πιο πιθανό να στεγάσουν τις αράχνες. Για να είστε ασφαλείς, καθαρίζετε πάντα τα φρούτα σας όταν τα φέρνετε σπίτι από το σούπερ μάρκετ.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/9-tropoi-na-apallageite-apo-araxnes-spiti/?fbclid=IwAR3PdbPcho-ikJ4rz57ZvIZj1bNE8Oib9bI1NL61Ria3efr_uDYi5xxvNkw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ