Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini7 τροφές και ποτά που μπορούν να διαταράξουν το νυχτερινό ύπνο

7 τροφές και ποτά που μπορούν να διαταράξουν το νυχτερινό ύπνο

Ο καλός ύπνος μπορεί να είναι δύσκολος και ορισμένα τρόφιμα και ποτά μπορεί να το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Ακολουθούν επτά πράγματα που μπορεί να διαταράξουν τον νυχτερινό ύπνο, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε ενημερωμένες επιλογές τροφίμων για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.


1. Αλκοόλ – Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά η κατανάλωση αλκοόλ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί πραγματικά να διαταράξει τον ύπνο σας. Αν και το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα, μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την ποιότητα του ύπνου σας, προκαλώντας συχνά ξυπνήματα τη νύχτα.

2. Καφές – Αυτό το φλιτζάνι καφέ το βράδυ μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα, αλλά δεν συνιστάται αν θέλετε να κοιμηθείτε καλά. Η καφεΐνη παραμένει στο σύστημά σας για έως και δώδεκα ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι αν την έχετε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας.

3. Πικάντικα τρόφιμα – Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα πικάντικα φαγητά το βράδυ, καθώς μπορεί να προκαλέσουν καούρα, που μπορεί να δυσκολέψουν τον ύπνο. Η κατανάλωση ενός μικρού σνακ πριν τον ύπνο χωρίς μεγάλες ποσότητες τσίλι, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι, είναι μια καλύτερη επιλογή.

4. Σοκολάτα – Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, τα οποία μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο. Επιπλέον, η σοκολάτα έχει υψηλή συγκέντρωση ζάχαρης που μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα ενέργειας που μπορεί να δυσκολέψει την απομάκρυνση.

5. Ενεργειακά ποτά – Τα ενεργειακά ποτά με καφεΐνη όπως το Red Bull και το Monster θα πρέπει να αποφεύγονται κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς η καφεΐνη και η ζάχαρη που βρίσκονται σε αυτά είναι και τα δύο διεγερτικά που θα δυσκολέψουν την απομάκρυνση.

6. Τυρί – Το τυρί είναι μια πλούσια τροφή που μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, δυσκολεύοντας τον ύπνο. Το να τρώτε ένα ελαφρύ σνακ όπως φρούτα ή κράκερ πριν τον ύπνο αντί για τυρί είναι μια καλύτερη επιλογή για να διασφαλίσετε ότι θα κοιμηθείτε χωρίς καμία ενόχληση.

7. Επεξεργασμένα τρόφιμα – Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρόσθετα και συντηρητικά μπορεί να είναι δύσκολο να τα αφομοιώσει το σώμα πριν τον ύπνο και μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο. Αντίθετα, επιλέξτε απλά σνακ που είναι πιο εύκολο να επεξεργαστεί ο οργανισμός και δεν θα διαταράξουν τον φυσικό κύκλο του ύπνου σας.

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική ευεξία, επομένως είναι σημαντικό να προσέχετε τα είδη των τροφών και των ποτών που καταναλώνετε πριν τον ύπνο. Αποφεύγοντας αυτά τα επτά φαγητά και ποτά, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι έχετε τον πιο ξεκούραστο ύπνο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ