Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο μυστικό για το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου κρύβεται σε αυτή την...

Το μυστικό για το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου κρύβεται σε αυτή την απλή σάλτσα που θα αγαπήσουν οι πάντες!

Το κοτόπουλο είναι η καλύτερη πρώτη ύλη για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Είναι εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι σε κρατάει χορτάτη περισσότερη ώρα και δεν πεινάς τόσο γρήγορα, υπάρχουν απεριόριστες ιδέες για να φτιάξεις, ταιριάζει με τα πάντα, μπορείς να το φας σε κάθε γεύμα, είναι γευστικό, δεν έχει λιπαρά και είναι και πολύ θρεπτικό. Τι άλλο χρειάζεσαι από ένα πλήρες γεύμα; Δοκίμασε το αγαπημένο αυτό υλικό κάπως διαφορετικά, με δύο υλικά που του ταιριάζουν απόλυτα: το λεμόνι και την κάπαρη.


 

Συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα λεμόνι και κάπαρη: Υλικά

  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2 φέτες λεμονιού

 

Πώς να φτιάξεις το πιο ζουμερό κοτόπουλο βήμα βήμα:

  1. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεσαίο πιάτο ή μια πλαστική σακούλα που κλείνει καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο στο μείγμα αλευριού.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε και διατηρούμε ζεστό.
  3. Ρίχνουμε λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει ενώ ξύνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από τον πάτο του τηγανιού. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί στο μισό, για 2 με 3 λεπτά.
  4. Πασπαλίζουμε το βούτυρο σε κύβους στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και ανακινούμε δυνατά το τηγάνι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα. Το βούτυρο δεν πρέπει ποτέ να ξεκουραστεί, γιατί η σάλτσα θα ξεκολλήσει και θα γίνει λαδερή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με κάπαρη.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα λεμόνι-κάπαρης πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

 

 

Tags : DinnerFoodLunch

iPop chefs 15 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/food/to-mystiko-gia-to-pio-zoymero-stithos-ko/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ