Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα “συμπτώματα” ότι πάτησες τα 30! | Όσα αλλάζουν στη ζωή σου!

Τα “συμπτώματα” ότι πάτησες τα 30! | Όσα αλλάζουν στη ζωή σου!

Καθώς πλησιάζεις την ηλικία των 30, γίνονται διάφορες αλλαγές στο σώμα σου, αλλά και στο μυαλό σου. Τα περισσότερα από αυτά δεν τα καταλαβαίνεις, αλλά έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι δεν είσαι πια τόσο νέος, όσο νόμιζες.

Παρ’όλα αυτά, δεν είναι κακό αυτό, αφού όταν γίνεις 30 έχεις ήδη 30 χρόνια ωριμότητας και εμπειρίας, οι προτεραιότητές σου μπορεί να αλλάξουν, ίσως να μάθεις να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου, αλλά και τους γύρω σου και να βλέπεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.


Μερικές από τις αλλαγές που μπορεί να δεις είναι οι εξής:

Μειώνεται ο κύκλος των φίλων σου

Συνειδητοποιείς ότι δεν είναι όλοι φίλοι σου, από το σχολείο, τη σχολή, τη δουλειά και τη γειτονιά. Δεν είσαι πια υποχρεωμένος να βγαίνεις με όλους όσους έβγαινες και πριν και να αναγκάζεσαι να σπαταλάς τον ελεύθερό σου χρόνο. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι λίγοι φίλοι είναι και καλοί και δεν χρειάζεται να έχεις πολλούς για να έχεις και κοινωνική αναγνώριση.

Ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται

Δεν είσαι πια τόσο νέος, ώστε να τρως όσο θες και ο οργανισμός σου να ανταποκρίνεται σε αυτό. Προφανώς και όταν γίνεις 30 δεν μπορείς ούτε να χωνεύεις τόσο εύκολα όσο ένα παιδί, αλλά ούτε να καταναλώνεις και την ίδια ποσότητα φαγητού.

Δεν ανησυχείς πλέον για το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα

Σταματάς να ενδιαφέρεσαι για το τι θεωρούν οι υπόλοιποι για σένα και να ασχολείσαι με το παραμικρό που μπορεί να χαλάσει τη διάθεσή σου. Αν οι άλλοι δεν θέλουν να κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και προτιμούν να ασχολούνται και με τους υπόλοιπους, δεν αφορά εσένα.

Δεν μπορείς πια να διασκεδάζεις μέχρι τα ξημερώματα

Οι αντοχές σου δεν είναι ίδιες με πριν και σίγουρα κουράζεσαι περισσότερο. Όταν μέσα στην ημέρα σου έχεις να ασχοληθείς με τη δουλειά, τις υποχρεώσεις του σπιτιού και με ό,τι άλλο ασχολείσαι, το να μην αντέχεις να μείνεις ξύπνιος μέχρι το πρωί είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να σε πανικοβάλλει.

Οι προτεραιότητές σου αλλάζουν

Όταν γίνεις 30, δεν έχεις τις ίδιες προτεραιότητες με πριν, όπως φίλοι, διασκέδαση, ξεκούραση και ταξίδια. Σίγουρα στις προτεραιότητές σου θα μπουν η δουλειά, καθώς και οι υποχρεώσεις του σπιτιού που θα σου τρώνε περισσότερη ώρα απ’ό,τι στο παρελθόν.

Δεν φοράς πια τόσο συχνά τακούνια

Αυτό κι αν είναι φυσιολογικό, αφού όταν τρέχεις όλη μέρα στη δουλειά και στις υποχρεώσεις, επιλέγεις να φοράς κυρίως αθλητικά ή πιο άνετα κι αναπαυτικά παπούτσια για να ξεκουραστείς με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Γίνεσαι αρκετά επιφυλακτικός

Είναι λογικό όσο μεγαλώνεις να προσέχεις όλο και περισσότερο την υγεία σου, το σώμα σου και τη διατροφή σου. Γίνεσαι, λοιπόν, πιο επιφυλακτικός τόσο με την υγεία σου, όσο και με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι.

Μύες που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν αρχίζουν να σε ενοχλούν

Η γυμναστική δεν είναι πια μια εύκολη υπόθεση για σένα. Οι μύες σου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό πρόγραμμα που επιλέγεις να κάνεις στο γυμναστήριο με αποτέλεσμα και να “πιάνεσαι” πιο συχνά, αν δεν είσαι εντελώς γυμνασμένος.

Η ενέργειά σου μειώνεται

Όταν γίνεις 30 δεν έχεις τις ίδιες αντοχές με πριν, αφού όπως είπαμε οι υποχρεώσεις σου είναι πλέον αυξημένες. Γι’αυτό το λόγο και η ενέργειά σου είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με το παρελθόν.

Αποδέχεσαι τον εαυτό σου έτσι όπως ακριβώς είναι

Δεν σε νοιάζει να αλλάξεις κάτι στον εαυτό σου, αν εσύ ο ίδιος είσαι ευχαριστημένος με εσένα. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα απολύτως μόνο και μόνο για να αρέσεις στους άλλους και αυτό το καταλαβαίνεις όταν είσαι πλέον 30.

Είσαι ανεξάρτητος

Στα 30 σου είσαι πιο ανεξάρτητος κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από τα οικονομικά σου. Μπορείς και παίρνεις μόνος σου τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό σου και το μέλλον σου.

Μειώνεις τα έξοδά σου

Έρχεται η ώρα που καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να ξοδεύεις απερίσκεπτα και άσκοπα, αφού προτεραιότητα έχει το μέλλον σου και η οικογένειά σου. Πρέπει να στηριχθείς πλέον στα δικά σου πόδια και γι’ αυτό το λόγο μειώνεις τα έξοδά σου και προτιμάς την επιλογή της αποταμίευσης, ελέγχοντας έτσι τα οικονομικά σου.

Το να γίνεσαι 30 μην το βλέπεις αρνητικά, σαν να μεγαλώνεις, αλλά σαν μια ευκαιρία να ωριμάσεις και να διαχειριστείς καλύτερα τη ζωή σου και τις επιλογές σου!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/ta-quot-symptomata-quot-oti-patises-ta-30-osa-allazoyn-sti-zoi-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ