Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι συμβαίνει όταν έχεις να ξυρίσεις τα πόδια σου για καιρό; Τα...

Τι συμβαίνει όταν έχεις να ξυρίσεις τα πόδια σου για καιρό; Τα οφέλη!

Όλοι ακολουθούμε διαφορετικές συνήθειες λόγω του κορονοϊού, είτε αυτό σημαίνει ότι δεν φοράς σουτιέν για μεγάλο διάστημα, είτε ότι δεν κάνεις τόσο συχνά μπάνιο, είτε ότι πλένεις τα χέρια διαρκώς και πιο σχολαστικά. Ποια είναι τα οφέλη αν απέχεις κι από το ξύρισμα των ποδιών για καιρό;


Γιατί μέσα σε όλα μπορεί να μη ξυρίζεις και τα πόδια σου κάθε μέρα ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο έκανες πριν τον κορονοϊό. Κι έτσι, ίσως αφήνεις τις τρίχες στο σώμα σου να μεγαλώνουν φυσιολογικά χωρίς να τις απομακρύνεις.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ξύρισμα των ποδιών, αλλά και στην περιοχή της μασχάλης και στο μπικίνι. Και δεν το κάνεις είτε επειδή βαριέσαι, είτε επειδή θεωρείς πως δεν έχει και πολύ νόημα τώρα, είτε επειδή δεν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις.

Και οι δερματολόγοι αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετά οφέλη από αυτή την αποχή. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, οι τρίχες που υπάρχουν στη μασχάλη, στην ευαίσθητη περιοχή και τα πόδια εξυπηρετούν έναν δικό τους σκοπό.

Οι τρίχες εμποδίζουν το δέρμα από ερεθισμό κατά την τριβή προστατεύοντας απ’ το σύγκαυμα σε πολλές περιοχές του σώματος. Παράλληλα, αποτρέπουν τα διάφορα παθογόνα από το να εισβάλλουν στο σώμα μας, όπως στην ευαίσθητη περιοχή. Κι έτσι, οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό μειονέκτημα όταν δεν ξυρίζεσαι, εκτός από τη διαφορετική αίσθηση που νιώθεις, ειδικά όταν είχες συνηθίσει να ξυρίζεις διαρκώς τις συγκεκριμένες περιοχές και να απομακρύνεις τις τρίχες.

Πολύ περισσότερο, το να αφήνεις την τρίχα να μεγαλώνει είναι μια φυσική πρόθεση ενώ θα αποφύγεις τον κίνδυνο ερεθισμού από το ξυραφάκι και όλες τις ενοχλητικές συνέπειες από το ξύρισμα, όπως είναι και η φαγούρα αλλά και οι πιθανές λοιμώξεις.

Από την άλλη, αν θεωρείς πως το ξύρισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό δεν ευσταθεί ακριβώς. Προσφέρει μια μικρή απολέπιση, την οποία πάντα μπορείς να κάνεις με ασφάλεια χρησιμοποιώντας ένα scrub ώστε να αφαιρέσεις το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Ποιο είναι το μοναδικό ίσως μειονέκτημα από το να απέχεις απ’ το ξύρισμα των ποδιών; 

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι άνθρωποι που έχουν αυξημένη τάση για εφίδρωση ή που ιδρώνουν υπερβολικά, μπορεί να χειροτερέψουν το πρόβλημά τους με την τρίχα. Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να διατηρείς το δέρμα δροσερό και στεγνό.

Πάντως, σίγουρα δεν χρειάζεται να νιώθεις άβολα ή αμήχανα αν απέχεις για λίγο από τα ξυραφάκια!

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/ti-symvainei-otan-echeis-na-xyriseis-ta-podia-soy-gia-kairo-ta-ofeli/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ