Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα 8 τεράστια οφέλη του ύπνου στην αριστερή πλευρά.

Τα 8 τεράστια οφέλη του ύπνου στην αριστερή πλευρά.

Είναι αποδεδειγμένο, ότι ένας καλός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός για την καλή κατάσταση της υγείας μας. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτό. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι, ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε είναι εξίσου σημαντικός.


Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στάση ύπνου που ωφελεί πολύ την υγεία μας.

Σύμφωνα με τον Dr. John Douillard: “Το να δίνουμε έμφαση στην αριστερή πλευρά για ύπνο και ξεκούραση μπορεί να προσφέρει μεγάλη οφέλη για την υγεία και την μακροζωία.”

Πως μπορώ να κάνω τον εαυτό μου να κοιμάται στην αριστερή πλευρά;

image

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να συνηθίσετε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά.

Κάποιοι προτείνουν να ράψετε ένα μπαλάκι του τένις στο πίσω μέρος της πιτζάμας σας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κατά την διάρκεια της νύχτας πάτε να γυρίσετε πλευρό, το μπαλάκι θα εμποδίσει αυτήν την κίνηση και θα επανέλθετε στην αρχική σας θέση.

Ένας άλλος τρόπος είναι να κοιμηθείτε με ένα μαξιλάρι πίσω στην πλάτη σας. Το μαξιλάρι θα σας αποτρέψει από το να αλλάξετε πλευρά κατά την διάρκεια της νύχτας.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με τους τρόπους με τους οποίους ο ύπνος στην αριστερή πλευρά κάνει καλό στην υγεία μας!

#1 Ανακουφίζει από την καούρα.

image

Η θέση αυτή είναι ιδανική για όσους υποφέρουν από συχνές καούρες.

Σύμφωνα με την σελίδα WebMD: “Οι έρευνες έχουν δείξει, ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να ανακουφίσει από την καούρα, ενώ στα δεξιά μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση.”

#2 Σταματάει το ροχαλητό.

image

Όλοι έχουμε μείνει ξύπνιοι όλο το βράδυ, επειδή κάποιος στο σπίτι ροχαλίζει δυνατά. Η λύσης, ίσως, είναι πιο απλή από ότι φανταζόμασταν.

Σύμφωνα με το Medical Daily: “Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι ευεργετικός για τους ασθενείς που έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου και γενικά είναι επιρρεπείς στο ροχαλητό.”

#3 Βελτιώνει την πέψη.

image

Σύμφωνα με τον Dr. John Douillard: “Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά επιτρέπει στην βαρύτητα να ενθαρρύνει τις τροφές να μετακινηθούν ευκολότερα από το λεπτό στο παχύ έντερο.”

#4 Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

image

Η καρδιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να κάνει θαύματα στην προώθηση της συνολικής υγείας της καρδιάς μας.

Σύμφωνα με τον Dr. John Douillard: “”Είναι λογικό, ότι αν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, η αποστράγγιση της λέμφου προς την καρδιά θα βοηθηθεί και πάλι από την βαρύτητα, αποφορτίζοντάς την από τις πολλές δουλειές της για όση ώρα κοιμάστε.”

#5 Βελτιώνει την υγεία της σπλήνας.

image

Η σπλήνα είναι ένα ακόμα όργανο που θα επωφεληθεί, αν αρχίσετε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας.

Σύμφωνα με τον Dr. John Douillard: “Όταν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας και η σπλήνα και πάλι λόγω της βαρύτητας μπορεί να ξεκουραστεί για λίγο.”

#6 Βοηθά το λεμφικό σύστημα.

image

Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουν μεγάλη σημασία στις περιοχές του λεμφικού συστήματος, όπως οι μασχάλες. Ωστόσο, οι περιοχές αυτές είναι πολύ σημαντικές.

Σύμφωνα με την σελίδα Healthy Life Tricks: “Η αριστερή πλευρά του σώματος είναι η κυρίαρχη λεμφική πλευρά και ενώ κοιμάστε σε αυτήν το σώμα σας θα έχει περισσότερο χρόνο για να φιλτράρει τις τοξίνες, το λεμφικό υγρό και τα απόβλητα.”

#7 Βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα.

image

Σύμφωνα με την σελίδα Vein Clinic: “Αν έχετε κιρσούς, είναι μια καλή ιδέα να κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά σας. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός σας και θα μειώσει την πίεση στην μεγαλύτερη φλέβα του σώματος, που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά.”

#8 Όταν είστε έγκυος βελτιώνει την ροή του αίματος προς το έμβρυο.

image

Ενδεχομένως να έχετε ακούσει, ότι όταν είστε έγκυος είναι προτιμότερο να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας, αλλά να μην γνωρίζατε τον λόγο.

Σύμφωνα με την σελίδα WebMD: “Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά συνίσταται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά, πράγμα που είναι  καλό και για τη μαμά και για το έμβρυο.”

Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/ta-8-terastia-ofeli-ypnoy-stin-aristeri-pleyra/?fbclid=IwAR2MgnA1T3s0xY-3N8iRYvZAdFcFP4p9uCI6z5SgXzlYaA2tA7gw8arHkDM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ