Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι σημαίνει όταν ο σκύλος σου ακουμπάει τα πατουσάκια του πάνω σου;

Τι σημαίνει όταν ο σκύλος σου ακουμπάει τα πατουσάκια του πάνω σου;

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουν ότι τα σκυλιά κουνάνε την ουρά τους όταν χαίρονται ή όταν είναι ιδιαίτερα αγχωμένα. Η γλώσσα του σώματος του σκύλου μαρτυρά περισσότερα απ’ ότι νομίζεις και είναι σημαντικό να δίνεις προσοχή. Τι σημαίνει όταν ο σκύλος ακουμπάει τα πατουσάκια του πάνω σου;


Μερικές φορές δεν είναι απολύτως αντιληπτό αυτό που θέλει να σου μεταφέρει ο σκύλος σου κι εσύ αναρωτιέσαι αν έχει ανάγκη από κάτι, αν πονάει, αν φοβάται, οτιδήποτε!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο σκύλος ακουμπάει τα πατουσάκια του πάνω του; Αποδεικνύεται ότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αγάπης που μεταφράζεται… στις λέξεις που θέλεις ν’ ακούσεις: “Σ’ αγαπώ”! Αυτό λένε οι ειδικοί!

Τα πατουσάκια του σκύλου πάνω σου μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι σε ευχαριστεί για όσα έχεις κάνει για εκείνο και θέλει να σου δείξει ότι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία!

«Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες όπως η οξυτοκίνη απελευθερώνονται τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τον σκύλο κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας petting», αναφέρουν οι ειδικοί προσθέτοντας πως βάζοντας τα πατουσάκια πάνω του όταν το χαϊδεύεις, θέλει να σου ‘επιστρέψει’ την αγάπη που του δείχνεις.

Αν χαϊδεύεις τον σκύλο σου κι εκείνο με τον τρόπο του προσπαθεί να σε αγγίζει, τότε είναι ένα σημάδι ότι θέλει να σου επιστρέψει την αγάπη που του δείχνεις!

Ωστόσο, τα πατουσάκια πάνω σου μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο. Το κλειδί είναι να ψάχνεις για εκείνα τα σημάδια στη γλώσσα σώματος που μπορεί να σημαίνουν και κάτι άλλο. Για παράδειγμα,αν ο σκύλος σου χασμουριέται ή γλείφεται και ακουμπάει τα πατουσάκια του, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει πως είναι αγχωμένος και θέλει την προσοχή σου και να τον κάνεις να νιώσει άνετα.

Παράλληλα, πρέπει να δεις και πώς ανταποκρίνεσαι συνήθως στα πατουσάκια του. Μήπως θεωρείς κάθε φορά πως ο σκύλος σου πεινάει και κάθε φορά του δίνεις κάτι να φάει; Μήπως εσύ και ο σκύλος σου έχετε συνδέσει αυτή τη συνήθεια με το φαγητό;

Όπως κι αν έχει, είναι ένας τρόπος να σου δείξει ότι αναζητά την προσοχή σου.

Πηγή: https://ipop.gr/pets/ti-simainei-otan-o-skylos-soy-akoympaei-ta-patoysakia-toy-pano-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ