Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤι μπορεί να σημαίνει αν νιώθετε επίμονο κάψιμο στα μάτια

Τι μπορεί να σημαίνει αν νιώθετε επίμονο κάψιμο στα μάτια

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες καύσου στα μάτια και είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν το αίσθημα καύσου είναι σοβαρό ή δεν υποχωρεί. Ωστόσο, ορισμένες πιθανές αιτίες καψίματος των ματιών περιλαμβάνουν:


Ξηρά μάτια: Αυτό συμβαίνει όταν τα μάτια δεν παράγουν αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα εξατμίζονται πολύ γρήγορα. Αυτό μπορεί να προκληθεί από ορισμένα φάρμακα, περιβαλλοντικούς παράγοντες και καταστάσεις υγείας.

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, υγρά και κόκκινα μάτια. Οι αλλεργίες μπορεί να προκληθούν από τη γύρη, τη σκόνη, το μακιγιάζ και ορισμένα φάρμακα.

Κόπωση των ματιών: Αυτό συμβαίνει όταν τα μάτια καταπονούνται ή καταπονούνται. Είναι σύνηθες σε άτομα που περνούν πολύ χρόνο κοιτάζοντας τις οθόνες, διαβάζοντας ή κάνοντας άλλη στενή δουλειά.

Λοίμωξη των ματιών: Οι βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν τα μάτια να γίνουν κόκκινα, φαγούρα και υγρά. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να είναι σοβαρές και απαιτούν ιατρική θεραπεία.

Τρίψιμο του κερατοειδούς: Αυτό συμβαίνει όταν το καθαρό εξωτερικό στρώμα του ματιού γρατσουνιστεί. Μπορεί να προκληθεί από φακούς επαφής, βρωμιά ή υπολείμματα στα μάτια.

ξένο σώμα στο μάτι: Αυτό συμβαίνει όταν ένα μικρό αντικείμενο, όπως ένα κομμάτι σκόνης ή άμμου, παγιδεύεται κάτω από το βλέφαρο.

Χημικό πιτσίλισμα: Αυτό συμβαίνει όταν τα μάτια εκτίθενται σε μια χημική ουσία, όπως το χλώριο από μια πισίνα.

Εάν αντιμετωπίζετε κάψιμο στα μάτια, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να προσδιορίσετε την αιτία.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ