Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι παρατηρείς πρώτα; Αυτό το τεστ προσωπικότητας αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο υποσυνείδητο φόβο...

Τι παρατηρείς πρώτα; Αυτό το τεστ προσωπικότητας αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο υποσυνείδητο φόβο σου

Είτε θέλεις να το παραδεχτείς είτε όχι, αυτά που σε τρομάζουν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά σου. Αλλά ξέρεις ποιος είναι ο κρυφός σου φόβος;


Στην προϊστορική εποχή, ο φόβος ήταν το πρωταρχικό ένστικτο που μας βοήθησε να επιβιώσουμε. Ο φόβος για κινδύνους όπως η φωτιά, τα αρπακτικά ζώα και/ή το σκοτάδι δεν προέρχονται από αδυναμίες ή ελαττώματα του χαρακτήρα μας, αλλά είναι λογικές απαντήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να μας βοηθήσουν να βγούμε από καταστάσεις που μπορεί, αν τις αμελήσουμε, να μας στοιχίσουν τη ζωή. 

Είτε τα πράγματα που φοβάσαι περισσότερο βρίσκονται μέσα σου, είτε οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, η αντιμετώπισή τους μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις μία πιο δυνατή, πιο ευτυχισμένη και πιο υγιή ζωή. Το θέμα είναι απλώς να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που φοβάσαι τόσο πολύ και γιατί συμβαίνει αυτό; Με αυτό το τεστ προσωπικότητας, όμως, ετοιμάσου να ανακαλύψεις ακόμα και τους πιο κρυφούς σου φόβους!

Τεστ προσωπικότητας: Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Ξεκίνα κοιτάζοντας την παρακάτω εικόνα. Ρίξε μια καλή ματιά και σημείωσε το πρώτο πράγμα που βλέπεις στην φωτογραφία. 

Τεστ προσωπικότητας

Τώρα, κάνε κύλιση προς τα κάτω για να μάθεις τι αποκαλύπτει αυτό το τεστ προσωπικότητας για τους πιο κρυφούς σου φόβους.

Αν είδες…

1. Το μαχαίρι 

Μπορεί να πιστεύεις ότι, αν είδες πρώτα το μαχαίρι, ο μεγαλύτερος φόβος σου σχετίζεται με τη βία — αλλά κάνεις λάθος. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι μια ανίατη ασθένεια. 

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι φοβάσαι να μην πάθεις κάτι εσύ η ίδια ή κάποιος που αγαπάς πολύ. Μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι φοβάσαι να μην εμφανιστεί κάποια πανδημία η οποία θα αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο. Πάντως, να θυμάσαι πως δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να φροντίζεις την υγεία την δική σου και όσων αγαπάς. Δυστυχώς, δεν έχουμε τον έλεγχο σε όλα όσα μας συμβαίνουν. Αυτό είναι που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα, αλλά ναι, είναι και αυτό που την κάνει τρομακτική. 

2. Η κάμπια 

Αν είδες πρώτα την κάμπια όταν κοίταξες την παραπάνω φωτογραφία, σημαίνει ότι έχεις έναν βαθύ και σοβαρό φόβο για τα φαντάσματα και το υπερφυσικό.

 Μπορεί να είχες πάντα αυτόν τον φόβο ή να τον είχες αναπτύξει αργότερα στη ζωή σου, αλλά είναι ισχυρός, παρόλο που μπορεί να μην έχει λογική βάση.

Είναι φυσικό να φοβόμαστε τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε και τα φαντάσματα που αντιπροσωπεύουν τον θάνατο και ό,τι έρχεται μετά από αυτόν είναι κάτι άγνωστο.

3. Η πεταλούδα

Αν είδες πρώτα την πεταλούδα όταν κοίταξες τον πίνακα, ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι η απόρριψη ή η προδοσία.

Πιθανότατα είσαι άριστη στο να κρύβεις αυτόν τον φόβο, αλλά υποδηλώνει ένα μεγάλο μέρος του ποια είσαι στην πραγματικότητα. Αγαπάς βαθιά τους φίλους σου, τον σύντροφό σου και τα μέλη της οικογένειάς σου, αλλά είσαι πάντα προσεκτική και επιφυλακτική μήπως προδώσουν την εμπιστοσύνη σου.

4. Το μήλο

Εάν είδες το μήλο, ο μεγαλύτερος υποσυνείδητος φόβος σου είναι ο θάνατος.

Ο φόβος του θανάτου είναι δύσκολο να εκλογικευτεί γιατί ο θάνατος είναι τρομακτικός. Είναι το απόλυτο άγνωστο. Ωστόσο, αν αφήσεις τον φόβο του θανάτου να σε κυριεύσει, το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσεις να χάνεις όλες τις χαρές που υπάρχουν στη ζωή. 

Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσεις τον φόβο του θανάτου είναι να θυμάσαι ότι ο θάνατος είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής.

Πηγή: https://ipop.gr/mind/ti-paratireis-prota-ayto-to-test-proso/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ