Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι θα γίνει αν αφήσεις τη μάσκα πολλή ώρα στο πρόσωπό σου;

Τι θα γίνει αν αφήσεις τη μάσκα πολλή ώρα στο πρόσωπό σου;

Το δέρμα σου ανά τακτά διαστήματα χρειάζεται ένα boostάρισμα. Με τις απαραίτητες κρέμες, τα προϊόντα καθαρισμού και τις μάσκες προσώπου, μπορείς να διατηρήσεις ενυδατωμένη και λαμπερή την επιδερμίδα σου. Κι επειδή οι μάσκες είναι απ’ τα αγαπημένα μας προϊόντα, διερωτηθήκαμε: Τι θα γίνει αν αφήσεις τη μάσκα πολλή ώρα στο πρόσωπό σου; Οι δερματολόγοι έχουν την απάντηση!


Ας ξεκινήσουμε με τις θετικές επιδράσεις μιας μάσκας προσώπου. Γιατί θα πρέπει να εφαρμόζεις μια μάσκα προσώπου ακόμα κι αν βάζεις καθημερινά την ενυδατική σου; Είναι πολύ απλό: Η μάσκα είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να παραμένει στο δέρμα περισσότερο και να συμπληρώνει τα άλλα προϊόντα ομορφιάς.

Ως αποτέλεσμα, τα συστατικά της εξατμίζονται λιγότερο γρήγορα και οι ουσίες μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα. Επιπλέον, πολλές μάσκες περιέχουν βιταμίνες που μπορούν να δώσουν στην επιδερμίδα σου το boostάρισμα που χρειάζεται. Αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να βάζεις κάθε εβδομάδα μια μάσκα προσώπου.

Τι θα γίνει, όμως, αν αφήσεις τη μάσκα πολλή ώρα στο πρόσωπό σου;

Πόροι

Δεν θέλεις φραγμένους πόρους. Όσο περισσότερο οι πόροι σου φράσσονται, τόσο περισσότερα σπυράκια θα εμφανιστούν στο πρόσωπό σου. Χρησιμοποιείς μια ενυδατική μάσκα προσώπου; Πρόσεξε να μην την αφήνεις για πολλή ώρα πάνω στο πρόσωπό σου. Τα ενυδατικά συστατικά της μάσκας θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους σου. Μην αφήνεις τη μάσκα να ξεπερνά τον μέγιστο χρόνο που αναφέρεται συσκευασία. Εάν παρόλα αυτά ξεχαστείς, προσπάθησε να είναι μόνο για μερικά λεπτά κι όχι για μισή ώρα!

Αφυδάτωση

Έχεις πολύ λιπαρό δέρμα; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιείς μια μάσκα που να ελέγχει την υγρασία στο πρόσωπό σου. Όμως, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική σ’ αυτή την περίπτωση! Δεδομένου ότι αυτές οι μάσκες αφυδατώνουν τόσο όσο πρέπει το δέρμα σου, δεν θα πρέπει να ξεπεράσεις τον συνιστώμενο χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, διότι θα καταλήξεις να έχεις ένα αφυδατωμένο, στεγνό και διψασμένο δέρμα.

Μην το παρακάνεις

Φυσικά, η εφαρμογή της μάσκας πολύ συχνά δεν είναι μια καλή ιδέα. Δεν πρέπει να το παρακάνεις! Οι μάσκες είναι εντατικές θεραπείες, που σημαίνει ότι δεν προορίζονται για καθημερινή χρήση. Περιποιήσου το δέρμα σου όσο συχνά χρειάζεται χωρίς υπερβολές και να είσαι σίγουρη πως θα σε ευχαριστεί γι’ αυτό!

Δες και αυτό:

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/ti-tha-ginei-an-afiseis-ti-maska-polli-ora-sto-prosopo-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ