Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤι είναι η διαλειμματική νηστεία ντοπαμίνης και γιατί πρέπει να τη δοκιμάσεις

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία ντοπαμίνης και γιατί πρέπει να τη δοκιμάσεις

Αν έχετε μπει καθόλου στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα έχετε ακούσει για διαλείπουσα νηστεία. Είναι μια στρατηγική δίαιτας που περιλαμβάνει το ποδήλατο μεταξύ των περιόδων νηστείας και φαγητού.


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε διαλείπουσα νηστεία, αλλά ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι η μέθοδος 16/8. Αυτό περιλαμβάνει νηστεία για 16 ώρες και φαγητό για 8 ώρες.

Λοιπόν, τι σχέση έχει αυτό με την ντοπαμίνη;

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που εμπλέκεται σε πολλά διαφορετικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων, της ευχαρίστησης και της μάθησης.

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένα κίνητρα και βελτιωμένη απόδοση εργασίας.

Έτσι, αν ψάχνετε έναν τρόπο να αυξήσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης σας, η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Φυσικά, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα δίαιτα ή πρόγραμμα άσκησης. Αλλά αν ψάχνετε έναν τρόπο να αυξήσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης σας, αξίζει να σκεφτείτε τη διαλείπουσα νηστεία.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ