Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΗ επίδραση της αγγαλιάς και του τρυφερού αγγίγματος στην υγεία μας

Η επίδραση της αγγαλιάς και του τρυφερού αγγίγματος στην υγεία μας

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αγκαλιά είναι ωραία. Αλλά ξέρατε ότι η αγκαλιά μπορεί πραγματικά να έχει μερικά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία; Ακολουθεί μια ματιά σε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους η αγκαλιά μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας:


1. Βοηθά στην ανακούφιση του στρες

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία της αγκαλιάς είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος. Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, το σώμα σας απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία είναι γνωστή ως «ορμόνη αγκαλιάς» ή «ορμόνη της αγάπης». Η ωκυτοκίνη έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της αγκαλιάς είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας. Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, ανταλλάσσετε επίσης μικρόβια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Και, αν είστε ήδη άρρωστοι, η αγκαλιά μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα.

3. Αυξάνει την Ευτυχία

Η αγκαλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων της ορμόνης σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή ως η «ορμόνη της ευτυχίας». Η σεροτονίνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους.

4. Μειώνει τον Πόνο

Η αγκαλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του πόνου. Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες, που είναι φυσικά παυσίπονα. Οι ενδορφίνες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης.

5. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Η αγκαλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, ο καρδιακός σας ρυθμός και η αρτηριακή σας πίεση μειώνονται και οι δύο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

6. Προωθεί τον ύπνο

Η αγκαλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση του ύπνου. Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, η θερμοκρασία του σώματός σας μειώνεται, κάτι που μπορεί να σας κάνει να νυστάζεστε.

7. Σας συνδέει με τους άλλους

Η αγκαλιά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους. Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, συνδέεστε σωματικά και συναισθηματικά μαζί του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού ανάμεσα σε εσάς και το άλλο άτομο.

8. Σε κάνει να νιώθεις καλά

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, το να αγκαλιάζεσαι απλά είναι ωραία! Όταν αγκαλιάζετε κάποιον, λαμβάνετε όλα τα οφέλη της αφής, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης χαλάρωσης, του μειωμένου άγχους και της βελτίωσης της διάθεσης. Προχώρα λοιπόν και δώσε σε κάποιον που αγαπάς μια μεγάλη αγκαλιά σήμερα!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ