Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα τρία συνηθισμένα λάθη που όλοι κάνουμε στη γυμναστική

Τα τρία συνηθισμένα λάθη που όλοι κάνουμε στη γυμναστική

Πηγαίνεις στο γυμναστήριο ή κάνεις γυμναστική στο σπίτι. Πόσο σίγουρος είσαι, όμως, ότι τα κάνεις σωστά; Πόσο σίγουρος είσαι ότι οι ασκήσεις που κάνεις, εκτελούνται σωστά; Τα τρία λάθη στη γυμναστική που όλοι λίγο πολύ κάνουμε.


Είναι σημαντικό να κάνεις τις ασκήσεις σωστά ώστε να αποφύγεις τους τραυματισμούς, τις ανισορροπίες στους μυς και τελικά να εκτελέσεις σωστά την άσκηση και να λάβεις όλα τα οφέλη.

Κι επειδή οι τραυματισμοί είναι ο μεγαλύτερος φόβος, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός όταν κάνεις τη γυμναστική σου. Κι ενώ το κάθε σώμα είναι διαφορετικό υπάρχουν μερικά λάθη στη γυμναστική που κάνουμε οι περισσότεροι.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη στη γυμναστική;

Να κάνουμε push-ups;

Να κάνουμε push-ups, να δεις τι πάει να πει γυμναστική… που λέει και το άσμα. Γιατί πράγματι, ειδικά αν δεν τα κάνεις σωστά, τότε σε ζορίζουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Πολλοί άνθρωποι όταν κάνουν push-ups ρίχνουν το κεφάλι προς τα μπροστά. Αυτό τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι όλο το σώμα κλίνει προς τα κάτω αλλά το κεφάλι δείχνει προς τα μπροστά με αποτέλεσμα να δημιουργούν έντονη πίεση στον αυχένα και τελικά να πιάνονται. Την ίδια στιγμή, πολλοί σηκώνουν τους γλουτούς προς τα πάνω.

Πώς θα το διορθώσεις; Προκειμένου να βελτιώσεις τη στάση του κεφαλιού πρέπει να φέρεις το στήθος σου προς τα κάτω και όχι το κεφάλι. Επίσης, θα πρέπει να σκέφτεσαι πως οι μηροί βρίσκονται τόσο χαμηλά που είναι έτοιμοι να αγγίξουν το έδαφος.

Squats τα αγαπημένα

Είναι μια από τις αγαπημένες ασκήσεις πολλών για τους γλουτούς, η οποία πραγματικά λειτουργεί και κάνει δουλειά. Πολλοί άνθρωποι, όμως, που κάνουν τη συγκεκριμένη άσκηση, η οποία φαινομενικά δεν έχει και μεγάλη δυσκολία, την κάνουν λάθος.  Συγκεκριμένα, τοποθετούν όλο τους το βάρος στα πόδια και δεν έχουν την σωστή γωνία σώματος για να κάνουν την άσκηση.

Πώς θα το διορθώσεις; Το πρώτο πράγμα που θα σε βοηθήσει σημαντικά είναι να έχεις τα πόδια σου λίγο πιο ανοιχτά.Αν και πάλι συμβαίνει το ίδιο λάθος, τότε μπορείς να τοποθετήσεις μια σφήνα κάτω απ’ τις φτέρνες, ώστε να βοηθήσει με την κίνηση των αστραγάλων.

Reverse lunges, η άσκηση για τα πόδια

Είναι η άσκηση που φέρνεις το ένα πόδι εναλλάξ μπροστά και κρατάς και κάποιο βάρος. Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να βυθίζουμε υπερβολικά το πόδι που βρίσκεται πίσω. Κι αυτό κάνει πιο δύσκολο το λύγισμα του γονάτου.

Πώς θα το διορθώσεις; Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μη φέρνεις το πόδι σου πολύ πίσω και να κρατάς το γόνατο του πίσω ποδιού κάτω απ’ τους γλουτούς. Αυτό θα κάνει την άσκηση πιο εύκολη!

Σε κάθε περίπτωση αν δεν γνωρίζεις πως γίνεται μια άσκηση ή αν θεωρείς πως δεν την κάνεις σωστά ή αν απλά θέλεις στην αρχή μια καθοδήγηση, είναι σημαντικό να ζητάς τη βοήθεια των ειδικών.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/ta-tria-synithismena-lathi-poy-oloi-kanoyme-sti-gymnastiki/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ