Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα σημάδια όχι έχεις έλλειψη βιταμίνης C!

Τα σημάδια όχι έχεις έλλειψη βιταμίνης C!

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά σημαντική για να κρατάς το σώμα σου υγιές και να λειτουργεί σωστά. Φυσικά, πρέπει να λαμβάνεις τη σωστή ποσότητα κάθε μέρα, επειδή όπως συμβαίνει και με τις άλλες βιταμίνες, έτσι και με η βιταμίνη C, δεν μένει για πολύ καιρό στο σύστημά σου. Τι σου προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης C;


Η έλλειψη βιταμίνης C στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή ποιότητα ζωής και σημαντικά συμπτώματα και προβλήματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Μήπως έχεις έλλειψη βιταμίνης C; Τα συμπτώματα

Τα ούλα σου πρήζονται και αιμορραγούν

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των ούλων. Αν δεν λαμβάνεις αρκετή από αυτή, τότε είναι πολύ πιθανό να αναπτύξεις ουλίτιδα.

Αν νιώθεις πως φροντίζεις σωστά τα δόντια σου, αλλά εξακολουθείς να έχεις πρήξιμο και αιμορραγία, τότε δοκίμασε να λάβεις περισσότερη βιταμίνη C. Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως περίπου 75mg ημερησίως για τις ενήλικες γυναίκες και 90mg ημερησίως για τους ενήλικες άνδρες, είναι η ιδανική ποσότητα.

Μελανιές!

Τι εννοούμε με αυτό; Χτυπάς και κατευθείαν σου γίνεται μελανιά και αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω έλλειψης βιταμίνης C στον οργανισμό σου. Ευτυχώς, αυτό μπορείς να το… αλλάξεις, αν τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Παράλληλα, αν γρατζουνιές κι άλλες πληγές αργούν να γιατρευτούν, τότε επίσης ίσως για όλα φταίει η βιταμίνη C. Το σώμα σου χρειάζεται τη συγκεκριμένη βιταμίνη για να παράγει κολλαγόνο. Επομένως, φάε… περισσότερα πορτοκάλια.

Μαδάς

έλλειψη βιταμίνης C

Credits: Pixabay

Αν μαδάς ή τα μαλλιά σου σπάνε εύκολα, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχεις έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Πριν ξοδέψεις άπειρα χρήματα σε προϊόντα για τα μαλλιά, προσπάθησε να καταναλώνεις περισσότερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως το μπρόκολο.

Πόνος στις αρθρώσεις

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι πολύ κοινός στους ανθρώπους που έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη C είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις. Μήπως να την προσθέσεις τελικά στη διατροφή σου;

Αρρωσταίνεις συχνά

Αν είσαι συχνά-πυκνά με συνάχι και ένα θερμότερο στο χέρι, αν το ανοσοποιητικό σου δεν λειτουργεί και πολύ σωστά, τώρα ξέρεις τι φταίει. Η βιταμίνη C προάγει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία πολεμούν διάφορες ασθένειες πριν εισβάλλουν στον οργανισμό σου. Αν αρρωσταίνεις συχνά, τότε το ανοσοποιητικό σου είναι αδύναμο.

Παίρνεις κιλά χωρίς λόγο

έλλειψη βιταμίνης C

Photo: Collage Vintage/Instagram

Αν δεν έχεις προβεί σε κάποια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής σου, αλλά βάζεις μερικά κιλάκια, μπορεί να συμβαίνει κάτι με τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης C και το υψηλός λίπος ειδικά στην κοιλιά, συνδέονται. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σου να κάψει περισσότερο λίπος.

Νιώθεις μονίμως μια κούραση

Αν κοιμάσαι κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και πάλι νιώθεις ότι νυστάζεις και μια μόνιμη κούραση μπορεί να οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης. Η κούραση είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της έλλειψης της βιταμίνης C.

Το δέρμα σου είναι θαμπό

έλλειψη βιταμίνης C

Photo: Humphrey Muleba/ Unsplash

Όπως είπαμε η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου. Αν δεν έχεις αρκετή από αυτή στον οργανισμό σου, τότε το δέρμα σου είναι πιθανό να δείχνει πιο θαμπό και οι γραμμές στο πρόσωπό σου να είναι πιο έντονες αφού το κολλαγόνο κάνει το δέρμα σου να λάμπει.

Πού μπορείς να βρεις τη βιταμίνη C;

Γιατί να πάρεις συμπληρώματα όταν μπορείς να βρεις τη βιταμίνη C σε φρούτα και λαχανικά;

Η βιταμίνη C βρίσκεται στο μπρόκολο, τα λαχανάκια βρυξελλών, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, το σπανάκι, τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τομάτες και λάχανο.

Μπορείς επίσης να τη βρεις στα λεμόνια, τις φράουλες και φυσικά τα πορτοκάλια.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/ta-simadia-ochi-echeis-elleipsi-vitaminis-c/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ