Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα οφέλη που έχει για την υγεία το τσάι μέντας και μπορεί...

Τα οφέλη που έχει για την υγεία το τσάι μέντας και μπορεί να αγνοείς!

Τα οφέλη που έχει για την υγεία το τσάι μέντας και μπορεί να αγνοείς, αλλά ήρθε η ώρα να μάθεις για να το εντάξεις στη διατροφή σου!

Οποιοδήποτε τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, είναι ένα θαυματουργό ρόφημα στο οποίο καταφεύγουμε πάντα όταν είμαστε άρρωστοι ή νιώθουμε μια δυσφορία.

Το μαύρο, το πράσινο, το χαμομήλι και το τσάι μέντας, είναι αυτά που ξέρουμε από πολύ παλιά. Το πράσινο είναι αντιοξειδωτικό, το χαμομήλι σε ηρεμεί και είναι ιδανικό πριν τον ύπνο, αλλά η μέντα τι κάνει;


Σύμφωνα με επιστήμονες, ακόμα και μόνο όταν μυρίζουμε τη μέντα, αυτή προσφέρει στον οργανισμό μας πολλά οφέλη, τα οποία ήρθε η ώρα να μάθεις κι εσύ.

Κάνει καλό στην πέψη

Εάν μετά από ένα γεύμα αισθάνεσαι «φουσκωμένος», ένα τσάι μέντας είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Σύμφωνα με επιστήμονες, όταν πίνουμε τσάι μέντας, ο οργανισμός μας μπορεί πιο εύκολα να χωνέψει ορισμένα τρόφιμα.

Αυξάνει τη συγκέντρωση

Το peppermint tea, όπως λένε και στο Λονδίνο, αυξάνει και τη συγκέντρωσή μας στη δουλειά ή σε μια δραστηριότητα. Νιώθεις ότι η προσοχή σου έχει αρχίσει να αποσπάται; Γρήγορα στην κουζίνα να φτιάξεις ένα τσάι μέντας, καθώς ακόμα και η μυρωδιά του τσαγιού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη. Όταν εισπνέουμε μέντα, αυξάνεται η ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, το οποίο στη συνέχεια φτάνει στον εγκέφαλό μας και μας κρατάει σε εγρήγορση.

Μειώνει τη ναυτία

Όσοι αισθάνονται ναυτία εύκολα, η μέντα είναι η λύση. Εάν όχι το τσάι, έστω και λίγα αποξηραμένα φύλλα μέντας ή κάποιο αιθέριο έλαιο. Η μέντα ηρεμεί το έντερο και σίγουρα ηρεμεί με τη σειρά του και το μυαλό σου.

Κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα ζεστό τσάι όταν έχουμε πονόλαιμο, λειτουργεί σαν φάρμακο που έχουμε ανάγκη. Ωστόσο, το τσάι μέντας, σκοτώνει τα μικρόβια που κρύβονται στο αναπνευστικό σύστημα κι έτσι θα σε κάνει να αισθανθείς γρηγορότερα καλά.

Πώς θα φτιάξεις το τσάι μέντας;

Μπορείς να αγοράσεις τα φακελάκια, τα οποία βουτάμε σε ζεστό νερό και είναι η εύκολη λύση. Μπορείς, όμως, να φτιάξεις το τσάι μέντας με τον δικό σου τρόπο.

Θα χρειαστείς: 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα, 1/2 κουταλιά της σούπας σκόνη τζίντζερ και χυμό από ένα λεμόνι.

Για να το φτιάξεις: Τοποθέτησε τα αποξηραμένα φύλλα μέντας και το τζίντζερ σε ένα φακελάκι τσαγιού. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το φακελάκι σε ζεστό νερό κι άφησε το εκεί για δύο με τέσσερα λεπτά. Εάν θέλεις, ρίξε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού κι απόλαυσε το τσάι σου ζεστό!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/ta-ofeli-poy-echei-gia-tin-ygeia-to-tsai-mentas-kai-mporei-na-agnoeis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ