Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα λάθη που κάνεις και ο καφές σου δεν πίνεται

Τα λάθη που κάνεις και ο καφές σου δεν πίνεται

Κάθε χρόνο, η κατανάλωση καφέ αυξάνεται κατά 10%. Η λατρεία του κόσμου προς τον καφέ δεν είναι άγνωστη. Οι περισσότεροι πληθυσμοί απολαμβάνουν μια κούπα καφέ, αν και οι Έλληνες διαθέτουμε το ρεκόρ όσον αφορά το πόση ώρα καθόμαστε να πιούμε έναν καφέ! Πήγαινε μια βόλτα μέχρι την Ιταλία και δεν θα δεις κανένα ντόπιο να κάθεται 3-4-5(!) ώρες σε μια καφετέρια!
Φυσικά, κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί το πρωινό ξύπνημα χωρίς μια κούπα με ζεστό καφέ… Τι γίνεται, όμως, όταν η παρασκευή του καφέ αποτυγχάνει και τελικά ο καφές δεν πίνεται ενώ εσύ βιάζεσαι να πας στο γραφείο; Για να μην πίνεις μέτριους -και δεν εννοούμε όσον αφορά τη ζάχαρη- καφέδες, δες τα λάθη με τον καφέ που σου κοστίζουν τη γεύση του και μην τα επαναλάβεις ξανά!

Παίρνεις τον πιο φθηνό καφέ

Μην προσπαθήσεις να γλιτώσεις χρήματα δίνοντας 1-2 ευρώ λιγότερα για καφέ γιατί η διαφορά στη γεύση είναι αισθητή! Εάν θέλεις πλούσια γεύση κι αρώματα καλό είναι ν’ απευθυνθείς σ’ ένα καφεκοπτείο όπου οι υπάλληλοι θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον καφέ που σου ταιριάζει με βάση τις προτιμήσεις σου.


Δεν χρησιμοποιείς coffee grinder

Πολλοί προτιμούν να εξοικονομούν χρόνο και να αγοράζουν αλεσμένο καφέ. Αλλά αυτό είναι λάθος! Ο έτοιμος καφές μπορεί να βρίσκεται στο ράφι του σούπερ μάρκετ πολύ καιρό και να έχει χάσει τη γεύση του. Πόσος κόπος σου είναι ν’ αλέσεις τον καφέ στο σπίτι;

Δεν αποθηκεύεις σωστά τον καφέ

Οι κόκκοι καφέ έχουν τρεις εχθρούς: Αέρα, φως και θερμοκρασία. Δώσε προσοχή στη συσκευασία. Ο καφές θα πρέπει να είναι αποθηκευμένος σ’ ένα αεροστεγές δοχείο που ν’ αποτρέπει την είσοδο του αέρα στο εσωτερικό.

Δεν ακολουθείς τον κανόνα 1:10

Οι ειδικοί συνιστούν να θυμόμαστε την ακόλουθη αναλογία συστατικών: 1 gr. φρεσκοαλεσμένου καφέ ανά 10 ml νερού. Μην παραβλέπεις αυτόν τον κανόνα: Το πάρα πολύ νερό θα μετατρέψει ακόμα και τον καλύτερο καφέ σ’ έναν μέτριο καφέ.

Βάζεις τον καφέ στο ψυγείο

Πώς να το πούμε για να γίνει αντιληπτό, όσο και να βάλεις τους κόκκους στο ψυγείο δεν θα τους κρατήσεις φρέσκους. Οι ψημένοι καφέδες έχουν αμέτρητες μικρές τρύπες μέσω των οποίων απορροφούν υγρασία και μυρωδιές! Ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσης του καφέ είναι σε θερμοκρασία δωματίου σ’ ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, όπως σου αναφέραμε και πιο πάνω.

Βάζεις πάρα πολλά συστατικά

Ο καφές είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών. Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι μπορούμε να πάρουμε την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών από τον καφέ με ή χωρίς γάλα. Ως εκ τούτου, και οι δύο επιλογές είναι καλές για την υγεία μας.

Η ιδέα του να βάζουμε γάλα στον καφέ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία. Αναμφίβολα, το γάλα δίνει στον καφέ μια ιδιαίτερη γεύση και τον δροσίζει λίγο, αλλά μια υπερβολική ποσότητα γάλακτος ή ζάχαρης μπορεί να καταστρέψει τη γεύση ακόμα και του πιο φρέσκου καφέ.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/ta-lathi-poy-kaneis-kai-o-kafes-soy-den-pinetai/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ