Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα 7 καλλυντικά που μπορείτε να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο

Τα 7 καλλυντικά που μπορείτε να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο

1. Για το ντεμακιγιάζ


Eιδικά γύρω από τα μάτια: Βουτήξτε ένα κιού-τιπ σε λίγο λάδι και απλώστε ταμποναριστά γύρω από τα μάτια για να ξεφορτωθείτε μολύβι και eye-liner. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε και τους ερεθισμούς από το απρόσεχτο τρίψιμο.

2. Για τα νύχια

Απλώστε λίγο λάδι στα πετσάκια και τα νύχια για θρέψη και ενδυνάμωση σε βάθος.

3. Το conditioner

Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με μία κουταλιά της σούπας λάδι από το φυτό χοχόμπα (ζητήστε το στο φαρμακείο) και απλώστε καλά σε στεγνά μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφήστε για 30 λεπτά και λουστείτε κανονικά. Μεταξένια μαλλιά, here we come.

4. Την ενυδατική

Ρίξτε ελαιόλαδο σε λίγο βαμβάκι και απλώστε ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο, μετά το μπάνιο. Αφήστε το μέχρι να απορροφηθεί όλο.

5. Τη μάσκα ομορφιάς σου

Την τέλεια μάσκα ομορφιάς δεν θα τη βρείτε στο φαρμακείο: αναμίξτε ένα κρόκο αυγού με μία κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο (μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού).

Εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο για 5-10 λεπτά. Ξεπλύνετε πρώτα με ζεστό, ύστερα με κρύο νερό (για να κλείσουν οι πόροι).

6. Το αφρόλουτρο

Το μυστικό ομορφιάς της Σοφία Λόρεν ήταν ένα: το μπάνιο με ελαιόλαδο. Η μέθοδος απλή: Ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο σε μπανιέρα γεμάτη με νερό και καθίστε μέσα για 20 λεπτά με μισή ώρα.

7. Τον αφρό για ξυρίσματα

Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη εναλλακτική του – και το δέρμα γίνεται πιο απαλό από ποτέ.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/ta-7-kallyntika-poy-mporeite-na-antikatastisete-elaiolado/?fbclid=IwAR3ltWwsGBLaBLiVOf7gzDSnOP1C-P6iH8ZczsN_ozJotIxejsWwz4LPpLM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ