Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕθισμός στη δυστυχία: Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω

Εθισμός στη δυστυχία: Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω

Λέγεται ότι η δυστυχία αγαπά την παρέα, αλλά γιατί είναι αυτό; Γιατί φαίνεται να μας ελκύουν άνθρωποι και πράγματα που μας κάνουν δυστυχισμένους;


Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Το ένα είναι ότι απλώς μας ελκύει αυτό που μας είναι οικείο. Εάν μεγαλώσαμε σε ένα νοικοκυριό που ήταν δυστυχισμένο, μπορεί να είμαστε πιο άνετα με αυτό το είδος περιβάλλοντος.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι πιστεύουμε ότι αξίζουμε να είμαστε δυστυχισμένοι. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή αυτοεκτίμηση ή σε αρνητική άποψη για τη ζωή. Μπορεί να πιστεύουμε ότι η ευτυχία είναι κάτι που έχουν οι άλλοι άνθρωποι και εμείς δεν το έχουμε, επομένως δεν κάνουμε καν τον κόπο να προσπαθούμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Θα μπορούσε επίσης να είναι ότι είμαστε εθισμένοι στο δράμα και το χάος που συνοδεύει το να είμαστε δυστυχισμένοι. Αυτό μπορεί να είναι μια μορφή αυτο-δολιοφθοράς, καθώς μπορεί υποσυνείδητα να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε άξιοι της ευτυχίας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι μας ελκύει η δυστυχία. Μόλις το συνειδητοποιήσουμε αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας που θα οδηγήσουν σε περισσότερη ευτυχία.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ