Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να σε πάρει ο ύπνος όταν έχεις σκάσει απ’ το φαγητό;

Πώς να σε πάρει ο ύπνος όταν έχεις σκάσει απ’ το φαγητό;

Υπάρχει αυτή η μια μέρα τον χρόνο που η δίαιτά σου μένει στο περιθώριο και αυτή η μέρα είναι τα Χριστούγεννα. Απολαμβάνεις το φαγητό μέχρι τέλους και έχεις πάντα τον προβληματισμό για το πώς σε παίρνει ο ύπνος όταν έχεις σκάσει απ’ το φαγητό;

Γιατί τα Χριστούγεννα πραγματικά «σκάμε»! Όταν είσαι σε ένα τραπέζι με λαχταριστά φαγητά και μετά γλυκά και μετά να τσιμπήσεις λίγο από το χοιρινό που μόλις βγήκε από τον φούρνο και να πιεις και ένα, δύο ποτήρια κρασί. Stop! Ναι, δεν μπορείς να βάλεις ένα stop και μετά αναρωτιέσαι… πώς σε παίρνει ο ύπνος όταν έχεις σκάσει απ΄το φαγητό. Δεν σε παίρνει.


Όσες σόδες κι αν πιεις, ό,τι ροφήματα κι αν δοκιμάσεις, λεμόνι, νερό, τίποτα δεν βοηθά. Νιώθεις πρησμένος, κουρασμένος, τα μάτια σου κλείνουν αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς. Γιατί σου συμβαίνει αυτό;

Ένας απ’ τους λόγους είναι η χαμηλή αρτηριακή πίεση, η οποία σύμφωνα με το WebMD, συμβαίνει αν ένα γεύμα περιέχει υψηλή ποσότητα υδατανθράκων. Αυτό σε συνδυασμό με την υπερβολική ποσότητα γλυκόζης κάνει έναν υπνάκο απίστευτα αποδιοργανωτικό για το πεπτικό σύστημα.

Κι ενώ η γαλοπούλα και το χοιρινό περιέχουν υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, μια ουσία που μεταβολίζεται από το σώμα μας σε σεροτονίνη και μελατονίνη παράγοντες που βοηθούν στον ύπνο, το αλκοόλ και η σόδα σε κάνουν να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ενώ παράλληλα, υπάρχει μια σύνδεση και με το εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με το LiveStrong, μια μελέτη έδειξε πως αυτοί που περίμεναν μεγαλύτερο διάστημα από το φαγητό και μέχρι να πέσουν για ύπνο, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό.

Πώς σε παίρνει ο ύπνος όταν έχεις σκάσει απ’ το φαγητό; Τι πρέπει να κάνεις; Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις τουλάχιστον 2 ώρες και να μην ξαπλώνεις σε καμία περίπτωση κατευθείαν. Άλλωστε μην ξεχνάς πως η πέψη διαχειρίζεται καλύτερα σε όρθια θέση.

Πάντως, σύμφωνα με το Sleep.org, ο ύπνος απ΄τη δεξιά μεριά μπορεί να προκαλέσει από κάποια φλεγμονή μέχρι συμπτώματα καούρας, ενώ ο ύπνος απ’ την αριστερή μεριά διευκολύνει περισσότερο. Φυσικά, μια απ’ τις καλύτερες στάσεις για τον ύπνο είναι ανάσκελα και ποτέ μπρούμυτα.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/pos-na-se-parei-o-ypnos-otan-echeis-skasei-ap-to-fagito/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ