Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕξαφανίστε τη μούχλα από τους αρμούς στο μπάνιο και κάντε τα πλακάκια...

Εξαφανίστε τη μούχλα από τους αρμούς στο μπάνιο και κάντε τα πλακάκια σαν καινούρια, με 2 εύκολους τρόπους

Μούχλα στους αρμούς του μπάνιου: Η μούχλα αποτελεί τον εφιάλτη των νοικοκυρών. Πόσο μάλλον όταν η μούχλα βρίσκεται μέσα στους αρμούς από το μπάνιο, καθώς αποτελεί ένα πολύ δύσκολο σημείο για να καθαριστεί.


Ωστόσο, δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Αυτό, διότι θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν σωστό τρόπο. Αναλυτικότερα:

Τρεις τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτή

– Πρώτος τρόπος: Για να καθαρίσετε, λοιπόν, τους αρμούς θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα βαμβακερό πανί. Ξεκινήστε φορώντας τα γάντια σας και ρίχνοντας χλωρίνη στο πανί. Αρχίστε να τρίβετε ελαφρώς. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν δείτε αποτέλεσμα ή αν η μούχλα επιμένει.

– Δεύτερος τρόπος: Ένας άλλος τρόπος για να διώξετε τη μούχλα είναι να χρησιμοποιήσετε παχύρρευστη χλωρίνη και να τρίψετε σχολαστικά τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε και πάλι τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με νερό.

– Τρίτος τρόπος: Αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, υπάρχει και ο φυσικός τρόπος για να έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Βάλτε σε μία μικρή λεκάνη 1/2 φλ. μαγειρική σόδα (που είναι θαυματουργή), 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. ξίδι και 7 φλ. νερό και δημιουργήστε ένα σούπερ μείγμα που θα κάνει εξαιρετική δουλειά.

Τρίψτε και πάλι τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Αν θέλετε να παραμείνουν καθαροί οι αρμοί σας καλό είναι να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον μία φορά το μήνα έτσι ώστε να μη φτάνετε κάθε φορά στο σημείο να τρίβετε με τις ώρες για να τους καθαρίσετε.

Τι να κάνετε για το δάπεδο

Όσο για το σαγρέ δάπεδο το οποίο είναι βρώμικο σε μερικά σημεία, μπορείτε να δοκιμάσετε να το καθαρίσετε με ένα λεμόνι. Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και με τη μισή λεμονόκουπα τρίψτε τα βρώμικα σημεία. Κατά πάσα πιθανότητα θα καθαρίσει. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο φυσικό μείγμα που αναφέραμε και παραπάνω με τη μαγειρική σόδα, το λεμόνι και το ξύδι.

.

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2020/12/12/exafaniste-ti-moychla-toys-armoys-mpanio-kante-ta-plakakia-san-kainoyria-2-eykoloys-tropoys/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ