Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΡινοπλαστική: Πληροφορίες για την δημοφιλή αισθητική επέμβαση

Ρινοπλαστική: Πληροφορίες για την δημοφιλή αισθητική επέμβαση

Η ρινοπλαστική είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, έγιναν περισσότερες από 217.000 επεμβάσεις ρινοπλαστικής στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017.


Η ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που μπορεί να πραγματοποιηθεί για να αλλάξει το σχήμα της μύτης σας. Μπορεί να γίνει για αισθητικούς λόγους ή για να βελτιώσετε την αναπνοή σας.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε ρινοπλαστική, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό για να συζητήσετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Ο χειρουργός θα εξετάσει τη μύτη και το πρόσωπό σας και θα σας μιλήσει για το τι θέλετε να επιτύχετε με τη χειρουργική επέμβαση.

Η ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της ανοιχτής ρινοπλαστικής και της κλειστής ρινοπλαστικής. Στην ανοιχτή ρινοπλαστική, ο χειρουργός κάνει μια τομή στην κολυμέλα, τη λωρίδα ιστού που χωρίζει τα ρουθούνια. Αυτή η προσέγγιση δίνει στον χειρουργό καλύτερη πρόσβαση στο εσωτερικό της μύτης σας.

Στην κλειστή ρινοπλαστική, ο χειρουργός κάνει τομές μέσα στα ρουθούνια σας. Αυτή η προσέγγιση δεν αφήνει ορατές ουλές.

Ο χειρουργός σας θα αποφασίσει ποια προσέγγιση είναι η καλύτερη για εσάς με βάση τους στόχους σας και τη δομή της μύτης σας.

Η ρινοπλαστική συνήθως εκτελείται ως εξωνοσοκομειακή επέμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να πάτε σπίτι την ίδια μέρα. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1-2 ώρες.

Πιθανότατα θα εμφανίσετε κάποιο πρήξιμο και μώλωπες μετά την επέμβαση. Το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος θα μειωθεί μέσα στις πρώτες εβδομάδες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί έως και ένας χρόνος για να είναι ορατά τα τελικά αποτελέσματα.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε ρινοπλαστική, συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό για να συζητήσετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ