Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜπύρα και κρασί: Γιατί και σε ποια ποσότητα προστατεύουν από την άνοια

Μπύρα και κρασί: Γιατί και σε ποια ποσότητα προστατεύουν από την άνοια

Η μπύρα και το κρασί έχει βρεθεί ότι έχουν προστατευτικά αποτελέσματα κατά της άνοιας, συγκεκριμένα της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας και κρασιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας έως και 23%.


Ο λόγος για αυτό είναι ότι η μπύρα και το κρασί περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ενώσεις που βρίσκονται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Οι πολυφαινόλες έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες πιστεύεται ότι είναι ευεργετικές για τον εγκέφαλο και μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τη γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία.

Λοιπόν, πόση μπύρα και κρασί πρέπει να καταναλώνει κανείς για να αποκομίσει τα προστατευτικά οφέλη; Γενικά, συνιστάται μέτρια κατανάλωση. Αυτό σημαίνει όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι οδηγίες είναι μόνο συστάσεις και δεν πρέπει να λαμβάνονται ως ιατρική συμβουλή.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι το πολύ αλκοόλ μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σας. Η υπερβολική κατανάλωση μπύρας και κρασιού μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ηπατική βλάβη και αυξημένος κίνδυνος καρκίνου. Επομένως, είναι σημαντικό να πίνετε με μέτρο.

Συνολικά, η έρευνα υποδηλώνει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας και κρασιού μπορεί να έχει προστατευτική δράση κατά της άνοιας. Αν και αυτά είναι πολλά υποσχόμενα νέα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Επομένως, είναι σημαντικό να πίνετε με μέτρο και να μιλήσετε με το γιατρό σας για τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ