Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛεμόνια σαν εναλλακτική για άσθμα και άλλες ασθένειες

Λεμόνια σαν εναλλακτική για άσθμα και άλλες ασθένειες

Είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για να χρησιμοποιήσετε εάν είστε άρρωστοι ή έχετε άσθμα. Μάθετε γιατί και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε εάν έχετε άσθμα


Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν τα λεμόνια επειδή είναι ξινά. Ή, κάνουν χυμό λεμονιού και στη συνέχεια χαλάνε τα ευεργετικά τους αποτελέσματα προσθέτοντας ζάχαρη. Λοιπόν, εδώ είναι αυτό που χάνετε αν δεν πίνετε φρέσκο φυσικό βοήθημα λεμονιού κάθε πρωί.

Για το άσθμα, ο χυμός λεμονιού είναι υπέροχος επειδή:

Είναι αντισηπτικό – σκοτώνει μικρόβια που κρύβονται στη βλέννα
Καταστρέφει τα κακά βακτήρια που ζουν στο στόμα, το στομάχι και τα έντερα Σας Βοηθά να διαλύσετε τη βλέννα
έτσι όταν έχετε κρυολόγημα ή βήχα ανακάμπτετε γρηγορότερα. Ο συνδυασμός 8 ουγκιών νερού και λεμονιού κόβει πολύ την παχιά βλέννα σας που συσσωρεύεται στους βρογχικούς σωλήνες σας.
Βοηθά στον καθαρισμό του αίματός σας και ο καθαρισμός του αίματος κάνει τους πνεύμονες υγιέστερους.

Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και κάλιο. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες και φυτοχημικά, τα οποία περιέχουν αντιοξειδωτικά πολλά από τα οποία δεν έχουν μελετηθεί.

Χρησιμοποιήστε μόνο λεμόνια που είναι κίτρινα και δεν έχουν σημάδια πράσινου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε λεμόνια σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο και θα διαρκέσουν έως και 5-6 ημέρες. Για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα λεμόνια φέρτε τα έξω και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Εάν έχετε πολλά λεμόνια, μπορείτε να κάνετε χυμό και να τον καταψύξετε σε δίσκους πάγου για μελλοντική χρήση.

Εάν έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή έλκη χρησιμοποιήστε λεμόνια με προσοχή και χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας για να αποφασίσετε πόσο χυμό να πιείτε. Με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή έλκη χρησιμοποιήστε DGL ή μαστίχα τσίχλα.

Τα λεμόνια τείνουν επίσης να αραιώνουν το αίμα, οπότε αν παίρνετε φάρμακα που λεπταίνουν το αίμα, αποφύγετε τη πολύ  χρήση χυμού λεμονιού.

Όταν έχετε άσθμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3-4 λεμόνια καθημερινά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και δέκα λεμόνια την ημέρα χωρίς μεγάλο πρόβλημα όταν προσπαθείτε να επιλύσετε ένα πρόβλημα υγείας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για το άσθμα είναι να φτιάξετε ένα ποτό θερμός όπου πιέζετε 4-5 λεμόνια σε 32 ουγκιές νερού ή λιγότερο και πίνετε αυτό το χυμό όλη την ημέρα. Απλά θυμηθείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με φρέσκο νερό αφού πιείτε το χυμό λεμονιού.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ