Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα2 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε το καζανάκι της τουαλέτας

2 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε το καζανάκι της τουαλέτας

Όλες μας καθαρίζουμε τη λεκάνη της τουαλέτας και μάλιστα πολύ σχολαστικά, αλλά υπάρχει ένα σημείο στο μπάνιο, το οποίο δεν σκεφτόμαστε ποτέ να καθαρίσουμε. Αυτό δεν είναι άλλο από το καζανάκι της τουαλέτας! Η δεξαμενή της τουαλέτας πρέπει να καθαρίζεται μία φορά το μήνα. Για ποιο λόγο όμως πρέπει να καθαρίζουμε το καζανάκι; Για να αποτρέψουμε τη δημιουργία σκουριάς, μούχλας ή οποιασδήποτε άλλης βρωμιάς μπορεί να δημιουργηθεί! Θα σας παρουσιάσω δύο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε το καζανάκι της τουαλέτας σας!


λευκό ξύδι

Πριν καθαρίσετε τη δεξαμενή της τουαλέτας, πρέπει να αποστραγγίσετε το νερό. Ρίχνοντας ξύδι χωρίς να στραγγίσετε το νερό στη δεξαμενή δεν θα αφαιρέσετε τη βρωμιά, τη σκουριά και τη μούχλα. Αδειάστε εντελώς τη δεξαμενή. Ε

Υλικά

λευκό ξύδι
μαγειρική σόδαμαγε
βούρτσα με τρίχες
λαστιχένια γάντια
σαπούνι πιάτων

Γεμίστε τη δεξαμενή μέχρι το σωλήνα υπερχείλισης με λευκό ξύδι. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τυχούσα σκουριά, μούχλα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει συσσωρευτεί στη δεξαμενή. Αφήστε το ξύδι στη δεξαμενή για 7-8 ώρες.

Αδειάστε το ξύδι ξεπλένοντάς το. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα. Προσθέστε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα για πρόσθετη δύναμη καθαρισμού. Ανοίξτε ξανά το νερό.

Ξεπλύνετε τη δεξαμενή της τουαλέτας αρκετές φορές γεμίζοντας την και ξεπλύνοντάς την.

ξύδι και μαγειρική σόδα

Εάν δεν έχετε 8 ώρες για να καθαρίσετε τη δεξαμενή πορσελάνης, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την πιο γρήγορη μέθοδο.

Τραβήξτε το καζανάκι και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων, ένα φλιτζάνι ξύδι και ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε το βουρτσάκι της τουαλέτας για να τρίψετε. Αφήστε το να σταθεί για περίπου μία ώρα και κάντε άλλο ένα καλό τρίψιμο για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα. Τραβήξτε το καζανάκι αδειάστε τη δεξαμενή. Απολαύστε το καθαρό και φρέσκο ​​άρωμα της δεξαμενής σας.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/2-tropoi-katharismoy-kazanaki-toyaletas/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ