Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ σχέση μιας μάνας με τον γιο της καθορίζει τι είδους άντρας...

Η σχέση μιας μάνας με τον γιο της καθορίζει τι είδους άντρας θα γίνει στη ζωή του

Λένε ότι ένας άντρας φαίνεται τι «πάστα» είναι από τον τρόπο που φέρεται στη μητέρα του και τη σχέση που έχει μαζί της. Και είναι αλήθεια, αφού η ανθρώπινη εμπειρία έχει δείξει ότι η υγιής σχέση μητέρας-γιου παίζει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του παιδιού σε έναν ώριμο ενήλικα με ευγενείς τρόπους, ευχάριστη προσωπικότητα και δυνατό χαρακτήρα. Με λίγα λόγια, η αγάπη και η στοργή της μάνας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εξέλιξη ενός αγοριού και να θωρακίσει την ζωή του από κινδύνους, αποτυχίες και κακές επιρροές.


Έχει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν ένα αγόρι μεγαλώνει από μωρό κάτω απ’ την άγρυπνη φροντίδα της μητέρας, ο εγκέφαλός του εξελίσσεται γρηγορότερα, μαθαίνει πιο εύκολα και παρουσιάζει λιγότερο «μαθησιακό» στρες. Όταν ξεκινήσει το σχολείο, έχει ήδη εξοικειωθεί με τη διαδικασία της μάθησης και με το να ικανοποιεί τις προσδοκίες εκείνων που το φροντίζουν – κάτι σημαντικό, από τη στιγμή που οι δάσκαλοι θα μπουν στη ζωή του υποκαθιστώντας τους γονείς.

Δεν παρασύρεται σε μπλεξίματα

Μια δυνατή σχέση με τη μητέρα μειώνει επίσης τις πιθανότητες ένα αγόρι να παρασυρθεί σε συμπεριφορές που είναι είτε παραβατικές είτε επικίνδυνες για την ψυχική και σωματική του υγεία. Ο ισχυρός δεσμός με τη μητέρα διασφαλίζει ένα ασφαλές οικιακό περιβάλλον για το παιδί, κάτι το οποίο δεν θέλει να διακινδυνεύσει. Το σοβαρό διακύβευμα, λοιπόν, μιας συμπεριφοράς «υψηλού ρίσκου», αποτρέπει ένα αγόρι – το οποίο είναι πιο επιρρεπές από ένα κορίτσι – απ’ το να την υιοθετήσει.

Αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Η αγάπη και η στήριξη της μάνας είναι μια αστείρευτη πηγή δύναμης. Έτσι, ένα αγόρι που έχει μια δυνατή σχέση με τη μητέρα του, νιώθει να πατάει γερά στα πόδια του από νωρίς και δεν φοβάται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε πεδία άγνωστα για ‘κείνο ή να ανοιχτεί κοινωνικά και να γνωρίσει νέους ανθρώπους.

Γίνεται πιο κοινωνικό

Σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά που περνάνε πολύ χρόνο με τη μητέρα τους αποκτούν περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες και είναι λιγότερο κλειστά στις καινούργιες γνωριμίες. Η επικοινωνία με τη μητέρα γίνεται όχι μόνο στο επίπεδο του λόγου, αλλά και στο επίπεδο των συναισθημάτων, ακονίζοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη του αγοριού και τη δυνατότητά του να προσεγγίζει και να είναι «προσεγγίσιμο». Επίσης, δίπλα στη μητέρα μαθαίνει από νωρίς να συμπεριφέρεται όπως απαιτεί η κάθε κοινωνική περίσταση.

Μαθαίνει να σέβεται τις γυναίκες

Μια μητέρα που μέσω της παρουσίας της γίνεται εξίσου ένα θετικό πρότυπο για τον γιο της όπως και ο πατέρας – η συμπεριφορά του οποίου απέναντι στη μητέρα παίζει σημαντικό ρόλο – μπορεί να επηρεάσει την μελλοντική στάση του παιδιού απέναντι στις γυναίκες. Με λίγα λόγια, το αγόρι θα εξελιχθεί σε έναν άντρα που σέβεται όλες τις γυναίκες και αντιλαμβάνεται τη θέση του δίπλα σ’ αυτές ως ισότιμη. Συνεπώς, θα γίνει ένας αξιοζήλευτος σύζυγος κι ένας στοργικός πατέρας.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2020/06/29/i-schesi-mias-manas-me-ton-gio-tis-kathorizei-ti-eidoys-antras/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ