Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΡυτίδες στο πρόσωπο; Βρήκαμε τους παράγοντες που εντείνουν την εμφάνισή τους και...

Ρυτίδες στο πρόσωπο; Βρήκαμε τους παράγοντες που εντείνουν την εμφάνισή τους και σε δείχνουν πιο γερασμένη!

Είναι λογικό μεγαλώνοντας να εμφανίζεις κάποιες ρυτίδες στο πρόσωπο, κάτι που δεν πρέπει να σε καταβάλλει ψυχολογικά. Ωστόσο, δεν φταίει μόνο η ηλικία, καθώς κάποια πράγματα που κάνουν εντείνουν την εμφάνισων αυτών των ρυτίδων.

Σύμφωνα με έρευνα, καθημερινές συνήθειες που μπορεί να έχεις επηρεάζουν την εμφάνιση ρυτίδων και μάλιστα στην περιοχή του προσώπου σου, κι αν θες να τις προλάβεις, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξεις αυτές τις συνήθειές σου.


Ποιοι οι παράγοντες που εντείνουν την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο;

Λιγοστός ύπνος

 

Σύμφωνα με μελέτη, το να μην κοιμάσαι αρκετά μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μείωση του πάχους του φραγμού του δέρματος. Η ξεκούραση είναι επομένως το κλειδί για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Όσο κι αν δεν θες να το πιστέψεις, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος προάγει την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο. Μάλιστα, μια ολλανδική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που τρώνε κόκκινο κρέας τείνουν να έχουν περισσότερες ρυτίδες. Εννοείται πως η διατροφή σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό περιόρισε το κόκκινο κρέας και ξεκίνα, ακόμα, να τρως φρούτα!

Ζεστό μπάνιο με τα λάθος σαπούνια

Φυσικά και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε σαπούνι για το πρόσωπό σου. Τα σαπούνια που δεν είναι φυτικά και είναι φτιαγμένα από χημικά προϊόντα μπορούν να αλλάξουν το pH του δέρματος και να προκαλέσουν αφυδάτωση και ερεθισμό. Όλοι αυτοί οι παράγοντες βλάπτουν το δέρμα και προκαλούν πρόωρη γήρανση. Γενικά είναι καλό να χρησιμοποιείς φυσικά προϊόντα για το πρόσωπό σου, αν θες να το προστατεύσεις.

Αυστηρές δίαιτες

Αν έχεις κάνει έστω και μία φορά στη ζωή σου μια πολύ αυστηρή δίαιτα, βασισμένη σε μια κατηγορία τροφίμων, σίγουρα θα γνωρίζεις πως το κλειδί για να την πετύχεις είναι να αποκλείσεις από τη διατροφή σου πολλές κατηγορίες τροφίμων. Αυτό οδηγεί σε ανισορροπία πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων και μειώνει την ικανότητα του δέρματος να αναγεννάται. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες πρέπει να τρώνε υδατάνθρακες και οι άνδρες πρωτεΐνες -σε φυσιολογικές ποσότητες φυσικά- αν θέλουν να διατηρηθούν νέες και νέοι αντίστοιχα.

Έλλειψη πρωτεΐνης

Μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι αν περιορίσεις την κατανάλωση θερμίδων τρώγοντας λιγότερη πρωτεΐνη, το δέρμα σου χάνει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα το πρόωρο ζάρωμα. Επιπλέον, θα εμποδίσει το δέρμα να επουλωθεί και να αναγεννηθεί. Η θεραπεία με κολλαγόνο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά η επίδρασή του δεν μπορεί να συγκριθεί με την επίδραση της πρωτεΐνης, γι’ αυτό μην ξεχνάς να έχεις μία ισορροπημένη διατροφή. Δεν χρειάζεται να καταναλώνεις κάποια κατηγορία τροφίμων περισσότερο από κάποια άλλη, όμως μην αποκλείεις κάποια από τη διατροφή, γιατί οι ρυτίδες στο πρόσωπο δε θα αργήσουν να εμφανιστούν!

 

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/rytides-sto-prosopo-vrikame-toys-para/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ