Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΔαμάσκηνα για τη δυσκοιλιότητα και όχι μόνο

Δαμάσκηνα για τη δυσκοιλιότητα και όχι μόνο

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη δαμάσκηνων, αλλά τα δύο πιο κοινά είναι το ευρωπαϊκό δαμάσκηνο (Prunus domestica) και το ιαπωνικό δαμάσκηνο (Prunus salicina). Τα δαμάσκηνα είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχουν σορβιτόλη, ένα φυσικό καθαρτικό που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.


Τα δαμάσκηνα είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και K και περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων σας από βλάβες. Επιπλέον, είναι ένα φρούτο με λίγες θερμίδες που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ, ψάξτε για ένα δαμάσκηνο. Μόνο ένα δαμάσκηνο έχει περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών, που είναι περίπου το 12% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης για τους ενήλικες. Επιπλέον, η κατανάλωση δαμάσκηνων μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της πρόσληψης άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες C και K.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ