Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤο χάδι και η αγκαλιά μειώνουν το άγχος, τους παλμούς της καρδιάς...

Το χάδι και η αγκαλιά μειώνουν το άγχος, τους παλμούς της καρδιάς και την υψηλή πίεση

Όλοι γνωρίζουμε αυτό το αίσθημα στρες και άγχους που συνοδεύουν τους παλμούς της καρδιάς και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Και ξέρουμε επίσης πόσο καλό είναι να σε χαϊδεύουν και να σε αγκαλιάζουν. Γνωρίζατε όμως ότι αυτές οι απλές πράξεις μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση του στρες, των παλμών της καρδιάς και της υψηλής αρτηριακής πίεσης;


Δείτε πώς:

Όταν είστε αγχωμένοι, το σώμα σας μπαίνει σε κατάσταση μάχης ή φυγής. Αυτό αναγκάζει την καρδιά σας να χτυπά και την αρτηριακή σας πίεση να αυξάνεται. Αλλά όταν σε χαϊδεύουν και σε αγκαλιάζουν, το σώμα σου απελευθερώνει ωκυτοκίνη. Η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και χαλαροί. Μερικές φορές ονομάζεται «ορμόνη αγκαλιάς» ή «ορμόνη της αγάπης».

Η ωκυτοκίνη έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού και μειώνει το στρες και το άγχος. Η ωκυτοκίνη ενισχύει επίσης τον δεσμό ανάμεσα σε εσάς και το άτομο με το οποίο είστε κοντά. Έτσι, όχι μόνο το χάδι και η αγκαλιά μειώνουν το άγχος, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία και διατήρηση ισχυρών σχέσεων.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αισθανθείτε άγχος, κάντε ένα διάλειμμα και απολαύστε μια καλή αγκαλιά. Είναι καλό για το σώμα και το μυαλό σας!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ