Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα13 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τον χυμό λεμονιού στην καθαριότητα του σπιτιού

13 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τον χυμό λεμονιού στην καθαριότητα του σπιτιού

Ο χυμός λεμονιού είναι τέλειος για προσθήκη στο τσάι και, φυσικά, κάνει υπέροχη λεμονάδα. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με χυμό λεμονιού; Τα λεμόνια όχι μόνο μυρίζουν υπέροχα αλλά μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη βελτίωση της λάμψης. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο καλά μπορείτε να καθαρίσετε με χυμό λεμονιού στο σπίτι σας. Ο καθαρισμός με χυμό λεμονιού δεν είναι κάτι καινούργιο – το χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια για να κόψουμε το λίπος και τη βρωμιά, όπως ακριβώς καθαρίζουμε με ξύδι για δεκαετίες. Υψηλός σε κιτρικό οξύ, ο χυμός λεμονιού είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά λόγω του χαμηλού pH και των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων. Τα λεμόνια επίσης μυρίζουν υπέροχα και δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιά σε υλικά γύρω από αυτό που καθαρίζετε, όπως ύφασμα ή ξύλο. Θα σας παρουσιάσω 13 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τον χυμό λεμονιού στην καθαριότητα του σπιτιού!


Αν και το λεμόνι είναι εξαιρετικό για καθαρισμό και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, δεν είναι απολυμαντικό. Όταν πραγματικά πρέπει να αφαιρέσετε τα βακτήρια από μια επιφάνεια, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα ισχυρότερο καθαριστικό.

Μπορείτε να καθαρίσετε την ξύλινη σανίδα κοπής με μισό λεμόνι και λίγο χοντρό αλάτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα λεμόνι στη μέση και να πασπαλίσετε το αλάτι πάνω από το ξύλο κοπής. Στη συνέχεια, με το λεμόνι στραμμένο προς τα κάτω, απλώς καθαρίστε την επιφάνεια της σανίδας κοπής, πιέζοντας ελαφρά για να απελευθερωθεί ο χυμός λεμονιού καθώς προχωράτε. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά για να δώσετε στο λεμόνι και το αλάτι λίγο χρόνο να δράσουν. Στη συνέχεια, ξύστε τυχόντα κομμάτια λεμονιού και ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ένα καθαρό σφουγγάρι ή πανί.

Το εσωτερικό του ψυγείου μπορεί συχνά να μυρίζει άσχημα, εάν ξεχάσετε κάποιο φαγητό ή λαχανικά ή φρούτα μέσα σε αυτό. Για να μην ξινίσει όλο το ψυγείο, χωρίς να χρειαστεί να καθαρίσετε το ψυγείο, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τοποθετήστε το μέσα. Αφήστε για περίπου 30 λεπτά και θα έχετε ένα ψυγείο με φρέσκια μυρωδιά.

Ενώ μπορεί να θυμόμαστε να καθαρίζουμε το φούρνο κάθε τόσο, το καθάρισμα ενός φούρνου μικροκυμάτων συχνά το ξεχνάμε. Τα μικροκύματα μπορούν εύκολα να καθαριστούν με ζεστό σαπουνόνερο, αλλά ένα άλλο κόλπο είναι να ζεστάνετε μια φέτα λεμονιού στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε ένα μπολ με νερό, το οποίο θα αφαιρέσει τις οσμές και θα διατηρήσει τη μυρωδιά του φούρνου μικροκυμάτων σας φρέσκια. Το κλειδί είναι να ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων το μπολ με νερό και φρέσκο ​​λεμόνι για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να βράσει. Περιμένετε άλλα πέντε λεπτά πριν ανοίξετε την πόρτα για να αφήσετε τον ατμό να κάνει τα μαγικά του.

Το να φτιάχνετε τα δικά σας φυσικά προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι δεν είναι μόνο καλύτερο για το περιβάλλον, αλλά εξοικονομείτε επίσης χρήματα. Ένα κόλπο είναι να δημιουργήσετε το δικό σας βερνίκι επίπλων με χυμό λεμονιού. Απλώς ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κουταλάκι της σούπας χυμό λεμονιού και παίρνοντας ένα καθαρό πανί, χρησιμοποιήστε το για να γυαλίσετε ρουστίκ ξύλινα έπιπλα όπως τραπέζια, καρέκλες, κομοδίνα και μπουφέ. Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι το δοκιμάσατε σε μια κρυφή περιοχή – μέσα σε ένα συρτάρι ή στην κάτω πλευρά ενός πάγκου – για να βεβαιωθείτε ότι δεν λερώνει, καθώς δεν είναι όλα τα ξύλα κατάλληλα.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα άλατα από τις βρύσες καθαρίζοντας τα με χυμό λεμονιού. Εάν ζείτε σε περιοχή με σκληρό νερό, σύντομα συσσωρεύονται άλατα ασβεστίου σε όλα, από βρύσες και νεροχύτες μέχρι ντουζιέρα, βραστήρες και μηχανές καφέ. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις εναποθέσεις ορυκτών στις βρύσες ψεκάζοντας λίγο χυμό λεμονιού στην περιοχή. Απλώς περιμένετε περίπου 15 λεπτά πριν το σκουπίσετε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Πλούσιος σε κιτρικό οξύ, ο χυμός λεμονιού είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά λόγω του χαμηλού pH και των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων. Τα λεμόνια μυρίζουν επίσης υπέροχα και δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιά σε υλικά γύρω από αυτό που καθαρίζετε, όπως ύφασμα ή ξύλο. Για τα δάπεδα, αντί να χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά υγρά ή σπρέι, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ένα ποτήρι χυμό λεμονιού, ένα ποτήρι λευκό ξύδι και δύο ποτήρια νερού. Χρησιμοποιήστε μία σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι, δουλεύοντας σε πραγματικά βρώμικα σημεία και μετά τελειώστε με καθαρό νερό.

Για το εσωτερικό του φούρνου, μην πληρώσετε έναν επαγγελματία καθαριστή φούρνου για να κάνει τη δουλειά. Ούτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα σκληρά και τοξικά χημικά. Αντίθετα, μπορείτε να καθαρίσετε έναν φούρνο γεμίζοντας ένα ταψί που είναι κατάλληλο για φούρνο με χυμό λεμονιού και νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 250˚C. Αφήστε το να κρυώσει, αφαιρέστε το σκεύος και σκουπίστε τυχόντα υπολείμματα λίπους ή βρωμιάς, τα οποία πρέπει τώρα να χαλαρώσουν πλήρως.

Ένας από τους καλύτερους και πιο φυσικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα παράθυρα και τα τζάμια, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των καθρεπτών, χωρίς ραβδώσεις, είναι να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα χυμού λεμονιού και νερού σε ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε στην επιφάνεια και σκουπίστε με εφημερίδα για λάμψη χωρίς ραβδώσεις.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λεμόνι για να καθαρίσετε τον τρίφτη του τυριού. Σκουπίστε με μισό λεμόνι πριν τον πλύνετε και θα χαλαρώσει τυχόντα κολλημένα υπολείμματα στις μικρές ρωγμές. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη σαρκώδη πλευρά και όχι τη φλούδα και να τρίψετε και στις δύο πλευρές του τρίφτη, καθώς η οξύτητα θα διαλύσει τις πρωτεΐνες του γαλακτοκομικού.

Μπορείτε να καθαρίσετε έναν ηλεκτρικό βραστήρα με χυμό λεμονιού. Φτιάξτε τον δικό σας συνδυασμό από 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με δύο φλιτζάνια νερό και ρίξτε στο βραστήρα. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάστε τον βραστήρα έξω και ξεπλύντε τον μερικές φορές, ιδανικά με φιλτραρισμένο νερό, για να αφαιρέσετε τη λεμονάτη γεύση.

Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι για να αφαιρέσετε τα λίπη από τα πιάτα σας. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και χρησιμοποιήστε το σε λαδωμένα πιάτα ή τηγάνια. Τρίψτε με το λεμόνι και στη συνέχεια με το κανονικό σας σαπούνι πιάτων.

Κανείς δεν απολαμβάνει τον καθαρισμό της τουαλέτας, αλλά μπορείτε να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη – και πιο αρωματική – φτιάχνοντας μία πάστα από χυμό λεμονιού και βόρακα και απλώνοντάς τον σε λεκέδες σκουριάς και γραμμές νερού και στη συνέχεια να την αφήσετε για δύο ή περισσότερες ώρες πριν το τρίψετε.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/13-tropoi-xrhshs-xymoy-lemonioy-sthn-kathariothta-spitioy/?fbclid=IwAR0CgIT9_FsD4oh1avSI88VsyOkqpSF3J-rJj0NRKIKGuVj5qnQ3gLrRrjo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ