Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΣημαντικές πηγές βιταμίνης D για χορτοφάγους

Σημαντικές πηγές βιταμίνης D για χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι κατανοούν τη σημασία της εύρεσης εναλλακτικών πηγών βασικών θρεπτικών συστατικών και η βιταμίνη D δεν αποτελεί εξαίρεση. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία πολλών συστημάτων στο σώμα μας, από το καρδιαγγειακό μας σύστημα μέχρι τα οστά και τους μύες μας. Είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα μας και για τη διατήρηση υγιών οστών, δοντιών και δέρματος.


Για τους μη χορτοφάγους, ο ευκολότερος τρόπος για να λάβουν αρκετή βιταμίνη D είναι να εκθέτουν το δέρμα τους στο ηλιακό φως σε τακτική βάση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα μια επιλογή για τους χορτοφάγους και μπορεί να χρειαστεί να ψάξουν για άλλες πηγές βιταμίνης D.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές πηγές βιταμίνης D για τους χορτοφάγους. Η πιο προφανής πηγή είναι τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως το εμπλουτισμένο γάλα, το γάλα σόγιας και ο χυμός πορτοκαλιού. Τα εμπλουτισμένα δημητριακά και το ψωμί μπορούν επίσης να είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D. Άλλα εμπλουτισμένα τρόφιμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι το τόφου, το γιαούρτι σόγιας, το γάλα αμυγδάλου και μερικές μπάρες πρωινού.

Πολλά μανιτάρια είναι επίσης εξαιρετικές πηγές βιταμίνης D. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι εμπορικοί παραγωγοί μανιταριών προσφέρουν τώρα μανιτάρια που καλλιεργούνται υπό υπεριώδες φως, γεγονός που αυξάνει την ποσότητα βιταμίνης D που περιέχουν. Άλλες εξαιρετικές πηγές βιταμίνης D για τους χορτοφάγους περιλαμβάνουν τα αυγά, ορισμένα ψάρια όπως η ρέγγα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες και ορισμένα είδη τυριών.

Είναι επίσης σημαντικό να παίρνετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D εάν είστε χορτοφάγος και δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό μόνο μέσω των πηγών τροφίμων. Ενώ πολλές πολυβιταμίνες περιέχουν βιταμίνη D, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε ένα ξεχωριστό συμπλήρωμα για να πάρετε αρκετή ποσότητα. Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να στοχεύσετε σε 600 IU (διεθνείς μονάδες) την ημέρα.

Η λήψη αρκετής βιταμίνης D είναι σημαντική για τους χορτοφάγους, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές πηγές για να διαλέξετε. Επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα και συμπληρώματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τη βιταμίνη D που χρειάζεται το σώμα σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ