Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣας λείπει σίδηρος; Κάντε αυτό το απλό τεστ με την παλάμη σας...

Σας λείπει σίδηρος; Κάντε αυτό το απλό τεστ με την παλάμη σας και θα μάθετε

Ο σίδηρος, είναι ιδιαίτερα ουσιώδης για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος.
Αν τα επίπεδα σιδήρου είναι μειωμένα, εκδηλώνεται επίμονη εξάντληση, η συγκέντρωση είναι μειωμένη, το ανοσοποιητικό εξασθενεί και οι παλμοί της καρδιάς γίνονται άστατοι.


Η έλλειψη σιδήρου θεωρείται αρκετά «ύπουλη», αφού εμφανίζεται αργά και σταδιακά και τα πρώτα σημάδια είναι συνήθως ανεπαίσθητα.

Κάντε ένα γρήγορο τεστ εξετάζοντας την παλάμη σας προκειμένου να διαπιστώσετε μήπως είναι ώρα να επισκεφθείτε τον ειδικό.

Κρατήστε τα δάχτυλα εντελώς τεντωμένα και κοιτάξτε καλά την παλάμη σας. Η επιδερμίδα της παλάμης θα γίνει λίγο πιο χλωμή. Παρατηρήστε τις βαθιές γραμμές της παλάμης σας. Ασχέτως της φυσικής απόχρωσης της επιδερμίδας σας, εάν έγιναν και οι γραμμές πολύ λευκές, ίσως αυτό είναι σημάδι ότι τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας έχουν ελαττωθεί ανησυχητικά.

Αυτό γίνεται γιατί η κυκλοφορία του αίματος στα λεπτά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος είναι μειωμένη λόγω της έλλειψης σιδήρου.

Απευθυνθείτε στο γιατρό σας προκειμένου να επιβεβαιώσετε με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης την έλλειψη και κατόπιν, εάν είναι αναγκαίο, να πάρετε τα αναγκαία μέτρα.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/sas-leipei-sidiros-kante-to-aplo-test-tin-palami-sas-tha-mathete/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ