Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα8 πράγματα που πρέπει να προσέχουν όλοι όσοι σχεδιάζουν μια ανακαίνιση σπιτιού

8 πράγματα που πρέπει να προσέχουν όλοι όσοι σχεδιάζουν μια ανακαίνιση σπιτιού

Μια ανακαίνιση στο σπίτι είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία και έχει πολλές ευθύνες. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, παρά τις προσπάθειές μας να λάβουμε υπόψη μας κάθε μικρή λεπτομέρεια, εξακολουθούμε να χάνουμε κάποιες αποχρώσεις και τελικά να καταλήγουμε σε κάτι που δεν περιμέναμε. Για παράδειγμα, συχνά επιλέγουμε συγκεκριμένες λύσεις σχεδιαστών επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι και μόνο αργότερα συνειδητοποιούμε ότι θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είχαμε αναζητήσει πιο λειτουργικές, πρακτικές εναλλακτικές. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια, η οποία όμως θα ταιριάζει με το προσωπικό μας γούστο και θα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη! Θα σας παρουσιάσω 8 πράγματα που πρέπει να προσέχουν όλοι όσοι σχεδιάζουν μια ανακαίνιση σπιτιού!


Οι σημερινοί σχεδιαστές θεωρούν την τοποθέτηση σανίδων σοβατεπί που έχουν το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ή τα δάπεδα μια ξεπερασμένη λύση. Στην πραγματικότητα, θα φαίνονται πιο όμορφα και ελκυστικά όταν εξυπηρετούν τη λειτουργία μιας αισθητικής διαχωριστικής γραμμής και δεν συγχωνεύονται με το χώρο. Επομένως, ένα μοντέρνο σοβατεπί είναι κάτι που ενώνει τους τοίχους και το πάτωμα και πολλές φορές είναι αρκετά ψηλό. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σοβατεπί που ταιριάζει με το χρώμα του καλουπώματος της πόρτας σας. Μια τέτοια λεπτομέρεια μπορεί διακριτικά να διακοσμήσει και να εμπλουτίσει ακόμη και τον πιο μινιμαλιστικό εσωτερικό.

Η κουκούλα του απορροφητήρα συνήθως ξεχωρίζει αρκετά έντονα στο φόντο του σετ κουζίνας με τη σιδερένια γυαλάδα του. Και σε μια μικρή κουζίνα, φαίνεται τεράστιο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε να ταιριάζει με το σετ επίπλων σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το ενσωματώσετε σε μια ειδική θήκη ή να επιλέξετε μια αναδιπλούμενη επιλογή. Ωστόσο, θα είναι πιο απλό και πιο πρακτικό να προτιμήσετε έναν απορροφητήρα με αφαιρούμενο μπροστινό πάνελ που είναι στο ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας.

Το στοπ είναι ένα πολύ χρήσιμο στοιχείο για την προστασία των τοίχων, των επίπλων και των πορτών από το να χτυπηθούν. Ωστόσο, τα μεγάλα μοντέλα που προεξέχουν πάνω από το πάτωμα δεν φαίνονται όμορφα και οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να κολλήσουν τα δάχτυλα των ποδιών τους πάνω τους. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μαγνητικά στοπ πόρτας. Αυτή είναι μια κρυφή επίπεδη δομή με έναν μαγνήτη κρυμμένο μέσα. Όταν η πόρτα ανοίγει στον περιοριστή, κινείται προς τα πάνω, τραβώντας την πόρτα προς το μέρος της, στερεώνοντάς την στη θέση της.

Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, εξετάστε το ενδεχόμενο να προμηθευτείτε ταπετσαρία ανθεκτική σε βανδαλισμούς. Όπως πιθανώς μπορείτε να καταλάβετε από το όνομα, αυτή η ταπετσαρία έχει αυξημένη αντοχή και είναι σε θέση να αντέξει τις επιπτώσεις της υγρασίας, των νυχιών της γάτας και των μαρκαδόρων.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων ταπετσαριών και θα πρέπει να επιλέξετε έναν με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Για παράδειγμα, η πλαστικοποιημένη ταπετσαρία είναι εύκολο να πλυθεί και να καθαριστεί, ενώ η ταπετσαρία από υαλοβάμβακα είναι μέγιστη ανθεκτική σε μηχανικές βλάβες.

Οι πλαστικοί προφυλακτήρες παίζουν μια αρκετά σημαντική λειτουργία στο σπίτι σας: προστατεύουν τις άκρες των τοίχων και της ταπετσαρίας από μηχανικές βλάβες. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλοι σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν τραβούν ιδιαίτερη προσοχή στο πρώτο πλάνο της ανοιχτόχρωμης ταπετσαρίας, αλλά ταυτόχρονα, τα λευκά πλαστικά προστατευτικά δεν φαίνονται τόσο όμορφα σε σκουρόχρωμες ταπετσαρίες και σε ταπετσαρίες με ογκώδη διακοσμητικά.

Για να τα κάνετε χωρίς αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους. Αν σκοπεύετε να βάψετε τους τοίχους, καλύτερα να σκεφτείτε να τοποθετήσετε μεταλλικά προστατευτικά που αργότερα θα καλυφθούν με σοβά. Εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας με ταπετσαρία, μπορείτε να εξετάσετε τις επιλογές των προστατευτικών διαφορετικών χρωμάτων από διάφορα υλικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύλινους προφυλακτήρες ως μία από τις επιλογές.

Κατά κανόνα, το κάτω πάνελ της μονάδας κουζίνας είναι κατασκευασμένο στο ίδιο χρώμα και υλικό με τα έπιπλα. Αλλά αν το κάνετε γυαλιστερό ή σαν καθρέφτη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εφέ μιας κουζίνας που αιωρείται πάνω από το πάτωμα, επεκτείνοντας οπτικά τον χώρο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μια τέτοια σχεδιαστική λύση θα απαιτήσει σχολαστική φροντίδα στο μέλλον.

Οι μεγάλες ντουλάπες γίνονται σιγά σιγά λιγότερο δημοφιλείς λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, δίνοντας τη θέση τους σε μικρότερες, προσεγμένες ντουλάπες. Ωστόσο, πολλές φορές, στις πόρτες τέτοιων ντουλαπιών δεν υπάρχουν άγκιστρα για καθημερινά εξωτερικά ρούχα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κομψό, ξύλινο (κατά κανόνα) πάνελ με αναδιπλούμενα άγκιστρα αντί για τα τυπικά άγκιστρα που προεξέχουν από τον τοίχο. Μπορούν να είναι μικρά ή αρκετά μεγάλα, δεδομένου ότι είναι ένα αυτάρκης στοιχείο του εσωτερικού.

Κατά κανόνα, τα μικρότερα μπάνια έχουν μικρό αποθηκευτικό χώρο. Το καλό όμως είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τουλάχιστον μια επιπλέον και ευρύχωρη ντουλάπα. Απλά πρέπει να εγκαταστήσετε μια οθόνη με ανασυρόμενα ράφια ή συρόμενες πόρτες στην μπανιέρα. Θα μπορείτε να γεμίσετε τον κενό χώρο κάτω από την μπανιέρα με καθαριστικά χωρίς να φοβάστε ότι θα φαίνεται απεριποίητη. Ο περισσότερος χώρος που θα ελευθερώσετε αφαιρώντας τα καθαριστικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση καλλυντικών, πετσετών και άλλων συσκευών μπάνιου.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/diakosmisi-spitiou/8-xrhsimes-symvoyles-gia-anakainish-spitioy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ