Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈνα κόλπο για να καταλάβεται αν έχετε κακή αναπνοή. Τι την προκαλεί;

Ένα κόλπο για να καταλάβεται αν έχετε κακή αναπνοή. Τι την προκαλεί;

Η δυσοσμία του στόματος είναι ευρέως διαδεδομένη και αρκετά συχνή. Πιθανότατα έχετε απομακρυνθεί διακριτικά από φίλους ή συναδέλφους με δυσοσμία του στόματος (κακή αναπνοή). Αλλά μπορεί επίσης συνειδητοποιήσετε ότι οι άλλοι, για τον ίδιο λόγο, μπορεί να απομακρύνονται (διακριτικά) από εσάς!


Πώς μπορείτε να ξέρετε αν η αναπνοή σας είναι κακή;

Δοκιμάστε αυτό το απλό τεστ:
Γλείψτε το εσωτερικό του καρπού σας και περιμένετε 4 δευτερόλεπτα. Τώρα μυρίστε τον καρπό σας. Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά, η αναπνοή σας επίσης δεν μυρίζει καλά. 

Τι την προκαλεί; Έχω έναν φίλο που είναι ευαίσθητος άνθρωπος. Καθόμασταν σε ένα τραπέζι και τον ρώτησα πώς ήταν η μέρα του. Είπε ΟΚ, αλλά η αναπνοή του ήταν κακή και το στομάχι του φαινόταν αναστατωμένο. Αφού έκανα μερικές ακόμη ερωτήσεις, τελικά μου είπε ότι τσακώθηκε με τον εργοδότη του. Καθώς έλεγε την ιστορία του έπινε το μεγάλο ποτήρι νερό που του είχα δώσει. Και μόλις αποφόρτισε τα συναισθήματά και ήπιε το νερό, εξαφανίστηκε και η δυσοσμία του. Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας ότι η αφυδάτωση και τα συναισθηματικά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν την αναπνοή μας.

Τι προκαλεί δυσοσμία του στόματος;

  • Δεν υπάρχει αρκετό νερό στο σώμα σας, αφυδάτωση.
  • Προβλήματα ούλων ή δοντιών / ασθένεια
  • Εντερικές / στομαχικές διαταραχές, μόλυνση
  • Χρήση φαρμάκων
  • Στρες

Ορισμένα τρόφιμα προκαλούν επίσης δυσοσμία του στόματος όπως τα κρεμμύδια, ο καφές και το σκόρδο. Πάρα πολύ χρήση μπαχαρικών δημιουργεί επίσης κακή οσμή. Μερικές από αυτές τις μυρωδιές μπορεί σας προκαλούν δυσοσμία ακόμη και μετά από 72 ώρες πέψης. Έτσι, η μείωση της πρόσληψης αυτών των προϊόντων μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό να έχετε μια πολύ ανεκτή αναπνοή.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για τις ξεχωριστές αιτίες που προκαλούν κακή αναπνοή μεταξύ εκείνων που πίνουν αλκοόλ, που καπνίζουν, που έχουν διαβήτη, εσωτερική αιμορραγία, ασθένειες του ήπατος ή καρκίνο. Αλλά ας μην μπούμε σε δυσάρεστες λεπτομέρειες. Το θέμα είναι να εστιάσετε στην καθαρή αναπνοή και να θεραπεύσετε τις υποκείμενες αιτίες της δυσοσμίας του στόματος, πράγμα που θα σας προσφέρει καλύτερη υγεία και περισσότερη απόλαυση στη ζωής σας. 

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ