Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς πρέπει να περιποιηθείς τα νύχια σου για ν’ αποφύγεις τα μικρόβια;

Πώς πρέπει να περιποιηθείς τα νύχια σου για ν’ αποφύγεις τα μικρόβια;

 

Η σωστή περιποίηση των νυχιών

Αν αγαπάς τα μακριά νύχια, τότε τα νέα δεν είναι ευχάριστα για σένα. Οι δερματολόγοι συνιστούν να κόψουμε τα νύχια μας κοντά, καθώς είναι ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος να τα διατηρήσεις καθαρά.


Είναι σημαντικό να κόβουμε κοντά τα νύχια μας και στο φυσικό σχήμα που ήδη έχουμε. Για τετραγωνισμένα ή αμυγδαλωτά ή όποιο άλλο σχήμα θέλεις… θα πρέπει να περιμένεις μέχρι νεωτέρας.

Είναι επίσης, πολύ σημαντικό να τα κάνεις απαλά με μια λίμα, ώστε να διώξεις τις σκληρές άκρες και γωνίες και να κάνεις τα νύχια σου έτσι πιο υγιή αλλά και καθαρά. Και φυσικά, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς γάντια!

Επίσης, χρειάζεται προσοχή καθώς δεν πρέπει να τα κόψεις πολύ, πολύ κοντά, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος τραυματισμού και κατά συνέπεια, λοιμώξεων. Μην το παρακάνεις, λοιπόν!

Βαμμένα ή άβαφα νύχια;

Άβαφα! Αν είχες κάνει ημιμόνιμο, έχει έρθει η ώρα να το βγάλεις και να το κάνεις σωστά (σίγουρα όχι με “εργαλείο” τα δόντια σου!).

Μπορείς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ την ώρα που βλέπεις μια ταινία ή όταν μιλάς με κάμερα με τους φίλους σου, ώστε να μη σου φανεί ατελείωτη η διαδικασία. Θα χρειαστείς καθαρή ασετόνη, λίμα, βαμβάκι και αλουμινόχαρτο!

Αρχικά, λιμάρεις τα νύχια σου και από πάνω με απαλές κινήσεις για να αποφύγεις τραυματισμούς. Στη συνέχεια, κόβεις 10 βαμβάκια για το κάθε νύχι. Βάζεις αρκετό ασετόν στο κάθε ένα, το τοποθετείς στο νύχι σου και το τυλίγεις με το αλουμινόχαρτο. Αφήνεις για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφαιρείς, ξύνεις λιγάκι ακόμα με τη λίμα και voila!

Θέλει υπομονή αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις για να μην γίνουν εστία μικροβίων.

Στη συνέχεια, πλύνε σχολαστικά τα χέρια σου και μην ξεχνάς να πλένεις και τα νύχια σου κάθε φορά.

H diy μάσκα για τα νύχια σου

Παράλληλα, μπορείς να φτιάξεις μια μάσκα ειδικά για τα νύχια σου!

Τι θα χρειαστείς;

  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Μια σταγόνα έλαιο λεβάντας

Πώς θα την εφαρμόσεις;

Αφού αναμείξεις όλα τα υλικά μαζί, εφάρμοσε τη μάσκα στα νύχια σου αλλά και γύρω από αυτά. Άφησέ την για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Οι κρόκοι αυγών παρέχουν στα νύχια την απαραίτητη πρωτεΐνη και το μέλι λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας!

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/pos-prepei-na-peripoiitheis-ta-nychia-soy-gia-n-apofygeis-ta-mikrovia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ