Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς ο καφές βοηθάει κατά του καρκίνου του προστάτη

Πώς ο καφές βοηθάει κατά του καρκίνου του προστάτη

Ο καφές δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο, αλλά και ένα από τα πιο μελετημένα. Και τα νέα είναι καλά για τους λάτρεις του καφέ: σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του προστάτη.


Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, εξέτασε δεδομένα από περισσότερους από 1.000 άνδρες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και τους συνέκρινε με μια ομάδα ελέγχου ανδρών που δεν είχαν τη νόσο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έπιναν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν καφέ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι ο καφές μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία. Ο καφές έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο αρκετών άλλων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου. Ο καφές πιστεύεται επίσης ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις αντικαρκινοπροστατευτικές του ιδιότητες.

Έτσι, αν είστε λάτρης του καφέ, δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ενοχές για τη συνήθεια σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνετε ακόμη και μια χάρη στον προστάτη σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ