Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να σταματήσεις να τρως τα...

Πώς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Το να τρως τα νύχια σου είναι μια απ’ τις πιο κακές συνήθειες καθώς δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και υγείας.  Πρόκειται για μια συνήθεια που μάλλον την έχεις απ’ τα παιδικά σου χρόνια αλλά πρέπει να κόψεις άμεσα!


Αν τρως τα νύχια σου, τότε προκαλείται βλάβη στον ιστό που κάνει τα νύχια να μεγαλώνουν ενώ είναι ευάλωτος σε λοιμώξεις καθώς όλα τα επιβλαβή μικρόβια εισέρχονται κατευθείαν στο στόμα σου! Αυτά από μόνα τους θα έπρεπε να είναι αρκετά ώστε να σε πείσουν να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου μια και για πάντα.

Καθώς, όμως, όλες οι συνήθειες είναι δύσκολες να κοπούν υπάρχουν μερικά tips τα οποία θα κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη.

Πώς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Να έχεις τα νύχια σου κοντοκομμένα!

Αν τα νύχια σου είναι κοντά κομμένα τότε υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τα φας (καθώς δεν έχεις τι να φας!) ενώ είναι και λιγότερο δελεαστικό για σένα που είσαι εθισμένος σ’ αυτήν την κακιά συνήθεια.

Βάψε τα νύχια σου.

Ακόμα κι αν είναι μικροσκοπικά, πρέπει να τα βάψεις καθώς η πικρή του γεύση θα σε βοηθήσει ώστε να μη θέλεις να τα ξαναβάλεις στο στόμα σου!
Σημείωση: Υπάρχουν και ειδικά μανό και λάδια τα οποία σίγουρα δεν θες να τα βάλεις στο στόμα σου!

Κάνε μανικιούρ!

Η περιποίηση και το τακτικό μανικιούρ από έναν ειδικό θα κρατήσει τα νύχια σου πιο υγιεί ενώ θα φαίνονται τόσο περιποιημένα και όμορφα που δεν θα σου πάει η καρδιά να τα φας! Παράλληλα, τα γάντια (ειδικά για τώρα τον Χειμώνα) είναι μια καλή λύση ώστε να σε αποτρέψει απ’ το να τα βάλεις στο στόμα σου!

Αντικατάστησε την κακιά συνήθεια με μια καλή!

Όταν νιώθεις την ανάγκη να φας τα νύχια σου τότε κάνε κάτι άλλο που θα σου αποσπάσει την προσοχή.

Παίξε με μια μπάλα που είναι κατά του άγχους ή βρες κάτι άλλο ώστε να κρατήσεις χέρια σου απασχολημένα!

Προσδιόρισε τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να φας τα νύχια σου

Αυτό θα μπορούσε να είναι όταν τα βλέπεις μακριά, όταν έχεις άγχος ή όταν βαριέσαι. Μόλις καταλάβεις γιατί τρως τα νύχια σου, τότε θα είναι και πιο εύκολο να το αποφύγεις. Μόλις συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις την ανάγκη για να πειράξεις τα νύχια σου θα είναι πολύ πιο εύκολο να το αποτρέψεις.

Προσπάθησε να το σταματήσεις σταδιακά

Μερικοί γιατροί συνιστούν να κάνεις σταδιακά βήματα για να κόψεις μια κακιά συνήθεια. Προσπάθησε να σταματήσεις να μην δαγκώσεις τα νύχια από συγκεκριμένα δάχτυλα, για παράδειγμα τους αντίχειρες. Μόλις τα καταφέρεις συνέχισε με τα υπόλοιπα νύχια.

Στόχος, φυσικά, είναι να φτάσεις στο σημείο να μην τα πειράζεις καθόλου!

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/kolpakia-gia-na-xegelasis-ton-eafto-sou-ke-na-stamatisis-na-tros-ta-nychia-sou/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ