Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας με λευκό ξύδι

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας με λευκό ξύδι

Hand with sponge cleaning microwave oven, isolated on white; Shutterstock ID 162926756; PO: redownload; Job: redownload; Client: redownload; Other: redownload

Η αλήθεια είναι πως ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί μία από τις απαραίτητες πλέον ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας! Εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητα, τι πιο εύκολο από το να βάλετε στα μικροκύματα για 1 λεπτό το φαγητό να ζεσταθεί; Τις περισσότερες φορές όμως βιάζεστε όταν χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων. Είτε βράζετε νερό για ζεστό καφέ ή τσάι, ξεπαγώνετε ένα κοτόπουλο, ξαναζεσταίνετε κρύα πίτσα, μαγειρεύετε πατάτες ή ρίχνετε ένα σακουλάκι ποπ κορν για ένα γρήγορο σνακ, ο χρόνος είναι συνήθως περιορισμένος. Μόλις σβήσει το χρονόμετρο, αρπάζετε ό,τι υπάρχει μέσα, κλείνετε την πόρτα και συνεχίζετε τη ζωή σας. Γι’ αυτό το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων συνήθως μοιάζει με χάος. Και όσο περισσότερο αφήνετε αυτά τα πιτσιλίσματα φαγητού, τις σταγόνες και τους λεκέδες μέσα εκεί, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθούν. Δεν χρειάζεστε τα καλύτερα καθαριστικά ή ειδικό εξοπλισμό για να καθαρίσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε ούτε μια ώρα για να το τρίψετε. Αυτή η απλή μέθοδος απαιτεί μόνο λίγα λεπτά, υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας και πολύ λίγη προσπάθεια. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας με λευκό ξύδι!


πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τον φούρνο μικροκυμάτων σας, εκτός εάν απολαμβάνετε το τρίψιμο των κολλημένων τροφών ή να αισθάνεστε μια έντονη μυρωδιά από οτιδήποτε ξαναζεσταίνετε κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων. Μία φορά την εβδομάδα είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας, αλλά φροντίστε να σκουπίζετε τις διαρροές προτού σκληρύνουν ή αρχίσουν να κολλάνε, κάτι που κάνει αυτή τη δουλειά πολύ πιο δύσκολη. Ο τακτικός καθαρισμός εμποδίζει επίσης τη συσκευή σας να φιλοξενήσει βακτήρια και δυσοσμία.

καθαρισμός με λευκό ξύδι

Υλικά

Μπολ ή γυάλινο δοσομετρητή κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων

Σφουγγάρι

Λευκό ξύδι

Διαδικασία

Γεμίστε το μπολ ή το φλιτζάνι με 1 φλιτζάνι νερό βρύσης και ανακατέψτε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι.

Τοποθετήστε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε το μείγμα νερού-ξυδιού για ένα έως δύο λεπτά ή μέχρι το υγρό να βράσει και να αχνίσει.

Όταν σβήσει το χρονόμετρο, μην ανοίξετε την πόρτα αμέσως. Αφήστε τον φούρνο κλειστό για περίπου πέντε λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στον καυτό ατμό να παραμείνει παγιδευμένος μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, κάτι που θα βοηθήσει στην απολίπανση του φούρνου μικροκυμάτων και θα χαλαρώσει τα κολλημένα τρόφιμα και τις βρωμιές που έχουν χυθεί.

Ανοίξτε την πόρτα, αφαιρέστε το μπολ και βρέξτε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα ξυδιού. Χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι για να σκουπίσετε το επάνω, το κάτω μέρος, τα πλαϊνά και το δίσκο στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων.

Εάν παραμείνουν επίμονα σημεία, ψήστε ξανά το μείγμα νερού-ξυδιού στα μικροκύματα και ακολουθήστε τα ίδια βήματα μέχρι να μπορέσετε να το καθαρίσετε εντελώς.

Το φαγητό θα έχει καλύτερη γεύση αν καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Συμβουλές για να διατηρείτε το φούρνο μικροκυμάτων σας καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Ο φούρνος μικροκυμάτων σας θα είναι και πιο εύκολος στον καθαρισμό και θα παραμείνει καθαρός περισσότερο, εάν σκουπίσετε τυχούσες διαρροές, πιτσιλίσματα και σημεία λίπους αμέσως μόλις εμφανιστούν.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε καθαρό τον φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα πάνω από το φαγητό σας.

Για να αποφύγετε τις παρατεταμένες μυρωδιές, αφήστε την πόρτα ανοιχτή για λίγα λεπτά μετά από κάθε χρήση, ώστε να εξαφανιστούν οι οσμές.

Ένα γρήγορο σκούπισμα με ένα σφουγγάρι με σαπούνι μετά από κάθε χρήση θα αρκεί για τις περισσότερες βρωμιές. Εάν έχετε ένα πικάπ που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, ρίξτε το στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα βρώμικα πιάτα σας για να αφαιρέσετε τα λίπη και τη βρωμιά.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/katharismoy-foyrnoy-mikrokymatwn-me-leyko-ksydi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ