Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς μπορεί λοιπόν η υπνοθεραπεία να σας βοηθήσει με το πρόβλημά σας;

Πώς μπορεί λοιπόν η υπνοθεραπεία να σας βοηθήσει με το πρόβλημά σας;

Οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν να ψάχνουν για θεραπεία ύπνωσης για διάφορους λόγους. Ίσως έχετε μια κακή συνήθεια όπως το κάπνισμα που προσπαθείτε να σπάσετε. Ή ίσως θέλετε να χάσετε βάρος, δοκιμάσατε όλες τις δίαιτες και τίποτα δεν βοήθησε.


Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι λόγω κάποιου χωρισμού ή ζήλιας σε μια σχέση.

Όλοι αυτοί είναι κοινοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να ψάχνει για έναν υπνοθεραπευτή για να τον βοηθήσει με τα καθημερινά του ζητήματα.

Η υπνοθεραπεία δεν είναι μια νέα έννοια, υπάρχει από την αρχαιότητα. Μερικά ζώα θέτουν τον εαυτό τους σε ύπνωση όπως όταν πηγαίνουν σε χειμερία νάρκη και είναι σε θέση να μείνουν χωρίς τροφή για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Η υπνοθεραπεία έγινε πιο κατανοητή από τους γιατρούς γύρω στον 19ο αιώνα.

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν όλοι να υπνωτιστούν. Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους και να αναγνωρίζουν τις αλλαγές στο περιβάλλον μπορεί να μην βοηθηθούν μέσω αυτής της θεραπείας.

Άλλοι μπορεί να υπνωτίζονται εύκολα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πιο ικανοί να εισέλθουν σε ύπνωση και να ανταποκριθούν καλύτερα μέσω της υποσυνείδητότητάς τους.

Η υπνοθεραπεία έχει επίσης δοκιμαστεί μαζί με σύγχρονα φάρμακα για την ανάλυση την απόδοσης της θεραπείας.

Σε αρκετές περιπτώσεις, δύο ομάδες ανθρώπων που κάνουν την ίδια ιατρική θεραπεία διαχωρίστηκαν και πραγματοποιήθηκε θεραπεία ύπνωσης στη μία ομάδα για να δει ποιες επιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν.

Τις περισσότερες φορές, εκείνοι που έκαναν θεραπεία ύπνωσης αισθάνθηκαν λιγότερο πόνο και άγχος και είχαν ταχύτερη ανάρρωση, η οποία με τη σειρά της μέιωσε το κόστος της ιατρικής θεραπείας.

Είναι ατυχές το γεγονός ότι στην αρχαιότητα οι περισσότεροι λαοί θεωρούσαν υπνοθεραπεία την ιδέα ότι κάποιος σου κάνει ξόρκια και ελέγχει τις κινήσεις σου προκαλώντας σε να κάνεις παράξενες πράξεις μπροστά σε ένα ακροατήριο .

Δεν είναι αυτό το νόημα της υπνοθεραπείας.

Όταν ένα άτομο πάει σε έναν υπνωτιστή για να τον βοηθήσει με το πρόβλημά του, την ώρα την υπνοθεραπείας θα έχει πάντα αίσθηση για το τι συμβαίνει γύρω του.

Η υπνοθεραπεία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικές καταστάσεις, ψυχολογικές και μη καθώς έχει και θετική επίδραση στη συμπεριφορά τους και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μέσω ιατρικής έρευνας.

Έχει βοηθήσει ανθρώπους να ξεπεράσουν κοινά και ασυνήθιστα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, όπως κάποιες κάκες συνήθειες όπως το κάπνισμα είτε ψυχολογικά ζητήματα όπως η ζήλια.

Όποιο και αν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, η ύπνωση μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα και να σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ