Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς μπορείς να ξεπεράσεις μια φοβία; Οι ψυχολόγοι μας δίνουν τα tips!

Πώς μπορείς να ξεπεράσεις μια φοβία; Οι ψυχολόγοι μας δίνουν τα tips!

Πώς ξεπερνάς τις φοβίες; Τι μπορείς να κάνεις για να μη σε κυριεύουν κάθε φορά; Όλα είναι στο χέρι μας και κυρίως… όλα είναι στο μυαλό μας.

Πώς ξεπερνάς τις φοβίες σου; Ξεπερνιούνται; Ναι, υπάρχει τρόπος να μπορείς να το διαχειριστείς, ακόμη και να απαλλαγείς από τους πιο μεγάλους φόβους σου.


Αρχικά η φοβία σχετίζεται με διαταραχές άγχους αλλά είναι συγκεκριμένα ο φόβος γύρω από μια κατάσταση  ή ένα αντικείμενο, όταν στην ουσία δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός κίνδυνος.

Μπορεί να προκληθεί από τη σκέψη ή όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο πράγμα ή κατάσταση που μας προκαλεί φόβο. Αν ο φόβος δεν είναι ανάλογος με τον κίνδυνο,τότε σε επηρεάζει στην καθημερινή σου ζωή.

Πώς ξεπερνάς τις φοβίες; Ψυχολόγοι μας δίνουν σωτήρια tips!

Μίλα για αυτό

Βρες κάποιον που να εμπιστεύεσαι και που ξέρεις πως θα σε ακούσει. Όταν γνωρίζεις ότι ο φόβος δεν είναι ανάλογος με τον κίνδυνο, μπορεί να αισθάνεσαι… ανόητος.

• Δες επίσης: Πώς ένας κρυψίνους άνθρωπος μπορεί να σου ανοιχτεί;


Ωστόσο, όταν ξεκινάς να το συζητάς με κάποιον, να μιλάς ανοιχτά για αυτό, μπορεί να αρχίσεις να το αναγνωρίζεις.

Πώς ξεπερνάς τις φοβίες

Τεχνικές χαλάρωσης

Χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσες. Αυτές θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το άγχος γύρω από τη φοβία σου. Μέθοδοι που περιλαμβάνουν τεχνικές αναπνοής, meditation, διατάσεις μπορεί πραγματικά να σε ηρεμήσουν, όταν η ταραχή σου χτυπά την πόρτα.

Κάθε φορά που η φοβία έρχεται… κατά πάνω σου, μπορείς να τη διαχειριστείς με αυτές τις τεχνικές.

Αντιμετώπισε τους φόβους σου

Το να αποφεύγεις τα πράγματα που σε φοβίζουν, χειροτερεύει την κατάσταση. Προσπάθησε να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου, να έρχεσαι face to face μαζί τους, να τους προκαλείς. Για να καταλάβεις τελικά πως όλα είναι στο μυαλό σου και δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός.

Δες τις αποδείξεις

Πώς ξεπερνάς τις φοβίες

Ψάξε για αυτές. Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε τρομάζει, τότε πρέπει να ψάξεις αν αυτός ο φόβος είναι ρεαλιστικός, αν κάτι όντως συμβαίνει ή αν απλά είναι στο μυαλό σου. Ψάξε για αυτές τις αποδείξεις και δες ότι τελικά δεν υπάρχει τίποτα.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/pos-mporeis-na-xeperaseis-mia-fovia-oi-psychologoi-mas-dinoyn-ta-tips/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ