Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς θα κάνεις δυνατή τη συνύπαρξη σκύλου-γάτας στο ίδιο σπίτι;

Πώς θα κάνεις δυνατή τη συνύπαρξη σκύλου-γάτας στο ίδιο σπίτι;

Πώς θα κάνεις δυνατή τη συνύπαρξη σκύλου-γάτας στο ίδιο σπίτι για να αποφύγεις και όλους τους τσακωμούς που ενδεχομένως να προκύψουν.


Τι γίνεται όταν εσύ αγαπάς το ίδιο τόσο τη γάτα σου όσο και τον σκύλο σου, αλλά αυτοί οι δύο δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καθόλου καλά μεταξύ τους; Ακολουθείς τις συμβουλές και τις τεχνικές των ειδικών για να γίνουν τελικά οι καλύτεροι φίλοι!

Εκπαίδευσε τους χωριστά και μαζί

 

Σύμφωνα με ειδικούς, μπορείς να βοηθήσεις τη συνύπαρξη σκύλου-γάτας με το να εκπαιδεύσεις πρώτα τον καθένα ξεχωριστά και στη συνέχεια και τους δυο μαζί. Κι αυτό γιατί είναι σημαντικό τόσο ο σκύλος όσο και η γάτα σου να επικοινωνεί πρώτα με εσένα και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή τα κατοικίδια. Παρόλα αυτά, επειδή αυτό δεν θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν μια μεταξύ τους σχέση. Θα πρέπει επίσης να τους μάθεις ότι όταν για παράδειγμα λες στον σκύλο σου να ηρεμήσει, το ίδιο ισχύει και για τη γάτα σου.

Παίξτε παιχνίδια όλοι μαζί

Τα κατοικίδια είναι σαν τα παιδιά, εάν δώσεις λίγη περισσότερη προσοχή στο ένα, το άλλο θα παρεξηγηθεί. Ένας καλός τρόπος για να έχουν ο σκύλος σου και η γάτα σου καλές σχέσεις είναι να τους ενθαρρύνεις να παίζουν τόσο μεταξύ τους όσο και με εσένα. Βέβαια, θέλει κι αυτό προσοχή γιατί μπορεί να ενθουσιαστούν σε υπερβολικό βαθμό απ’ το παιχνίδι και να καταλήξουν να τσακώνονται πάλι.

Unsplash/Krista Mangulsone

Δώσε τους χώρο

Το καταλαβαίνουμε ότι θέλεις τα αγαπημένα σου κατοικίδια να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι, αλλά με το να τους αναγκάσεις, δεν θα βγεις κερδισμένος. Όπως ακριβώς και εμείς κάποιες στιγμές χρειαζόμαστε τον χώρο μας, το ίδιο ισχύει και για εκείνα. Μπορεί να νιώθουν άγχος όταν είναι ο ένας κοντά στον άλλον γι’ αυτό και να απομακρύνονται. Στην πορεία, μπορεί μόνοι τους να νιώσουν πιο άνετα και να προσπαθήσουν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον.

Είναι σημαντικό να νιώθουν ασφάλεια

Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, γιατί όσο κι εάν δεν θέλεις να το πιστέψεις μπορεί το ένα να τραυματίσει το άλλο, ειδικά στην αρχή. Δεν ξέρεις ποτέ πώς μπορεί να αντιδράσει ο σκύλος ή γάτα σου όταν νιώσει αγχωμένο ή ότι απειλείται. Θα ήταν φρόνιμο για αρχή να κρατάς τα κατοικίδια σου σε δύο ξεχωριστά δωμάτια και να αφήσεις τη σχέση τους να αναπτυχθεί φυσικά.

 

Tags : pets

Μαρία Μπενέτογλου 21 May 2022

Πηγή: https://ipop.gr/pets/pos-tha-kaneis-dynati-ti-synyparxi-skyl/?fbclid=IwAR3vRgMFi-6_RLhemaPAbLUCO8mB4ZtWtS6_KZOu0vmRP5T0rQS_-cZr5d4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ