Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτόχος σχέσεις: Πώς θα βρω τον σύντροφο της ζωή μου;

Στόχος σχέσεις: Πώς θα βρω τον σύντροφο της ζωή μου;

Στην αρχή του έτους που οι περισσότεροι από εμάς σχεδιάζουμε τη νέα χρονιά, υπάρχουν διαφορετικά είδη στόχων, ανάλογα με το τι χρειάζεσαι αυτήν τη στιγμή στη ζωή σου περισσότερο. Το «θέλω να κάνω σχέση» είναι ένας από τους στόχους που θέτουν αρκετοί άνθρωποι ως προτεραιότητα στη λίστα των στόχων τους. Γιατί μπορεί να έχεις φτιάξει όλα τα άλλα στη ζωή σου αλλά αυτό που σου λείπει αυτή τη στιγμή είναι μια σχέση. Πάμε να δούμε πώς μπορείς φέτος να θέσεις το στόχο αυτό σωστά και να το κάνεις να συμβεί.


Θέλω να κάνω σχέση

Πώς θέτουμε τον στόχο των σχέσεων; Επειδή ο συγκεκριμένος στόχος είναι κάτι που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και άλλους παράγοντες, καλό είναι να έχεις ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνεις εσύ από την πλευρά σου. Για να κάνεις μια σχέση η προτεραιότητα είναι να ανοίξεις την πόρτα της καρδιάς σου και να αφήσεις τον άλλον άνθρωπο να μπει μέσα της.

Μπορεί να λες ότι είμαι έτοιμος για σχέση, να το κυνηγάς, να το αποζητάς αλλά κάποιες υποσυνείδητες πράξεις σου να μην δείχνουν αυτό.

Πώς το κάνω;

τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Άσε λίγο στην άκρη τις σχέσεις που μπορεί να βλέπεις σε φίλους και γνωστούς ή στο σινεμά και τα βιβλία. Οι σχέσεις οι πραγματικές δεν είναι έτσι. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, υπομονή, αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό. Το να είσαι σε μια σχέση σημαίνει παράλληλα ότι ο εγωισμός σου θα πρέπει να πάει περίπατο. Λυπάμαι αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν μπορεί να θες έναν άνθρωπο ή να λες ότι τον αγαπάς και να έχεις εγωισμό. Από όποια πλευρά και αν το πιάσεις και οποιαδήποτε προσέγγιση.

Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν

Μάγια Αγγέλου

Όχι αγαπημένοι single φίλοι μας, οι σχέσεις δεν είναι όπως τις φαντάζεστε!

1.Τι προβάλλεις;

Μπορεί να είσαι ένας κούκλος ή μια κούκλα, δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση το ότι είσαι σε σχέση ή όχι. Ο πιο όμορφος εξωτερικά άνθρωπος που έχει μια συγκεκριμένη άποψη για τον εαυτό του, ή που πιστεύει ότι πρέπει να είναι σε σχέση μόνο υπό προϋποθέσεις ή που η αυτοπεποίθησή του είναι στα Τάρταρα για τους δικούς του λόγους ή τέλος εκείνος που θεωρεί ότι δεν του αξίζει να είναι σε σχέση, το προβάλλει.

Ο εσωτερικός του προβολέας αυτό δείχνει στους ανθρώπους που συναναστρέφεται. «Ότι δεν μου αξίζει η αγάπη σου». Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις εσένα και θα αλλάξουν και οι άλλοι απέναντι σου. Πίστεψε στον εαυτό σου ότι αξίζεις πραγματικά, χωρίς καμία προϋπόθεση και δες και τους άλλους πώς αντιδράσουν σε αυτό.

2.Οραματίσου τον ιδανικό σύντροφο

Αν ο στόχος σου είναι «Θέλω να κάνω σχέση» έτσι ξερό μην περιμένεις να έρθει στη ζωή σου ο ιδανικός σύντροφος. Θα προσελκύσεις αυτό που ζήτησες. Μια σχέση. Μια σχέση που μπορεί να μην πληροί τα δικά σου θέλω και να δεις ότι τελικά δεν ήταν αυτό που ήθελες στη ζωή σου. Γιατί το να είσαι σε μια σχέση δεν είναι το ζητούμενο.

Το θέμα είναι να βρεις τον ιδανικό σύντροφο για εσένα. Πώς είναι αλήθεια αυτός ο άνθρωπος; Τον έχεις φανταστεί, πώς είστε όταν είστε μαζί, πώς είσαι εσύ όταν είσαι μαζί του; Είναι βασικό βήμα το να το οραματιστείς και να νιώσεις συναισθήματα. Να βιώσεις όσο είναι δυνατόν τα συναισθήματα τις αγάπης και της ζεστασιάς στην καρδιά σου. Θα πρέπει να νιώσεις σαν να είσαι ήδη εκεί! Η φαντασία δεν έχει όρια και καλό να είναι να μην την περιορίζεις. Σου αξίζουν τα καλύτερα και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, τόσο γρηγορότερα θα δεις αποτελέσματα στη ζωή σου.

(Βάσει ερευνών, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πραγματικό από το φανταστικό! Δώσε του εικόνες από αυτό που θες όχι από αυτό που δεν θες και δες τι μπορεί να γίνει. Μην αμφισβητείς τίποτα).

Όχι. Δεν είσαι “λιγότερη” απ’ τον σύντροφό σου. Ούτε εκείνος “λιγότερος” από εσένα

3. Πάρε αυτό που σου αξίζει στη ζωή

Μην επιτρέπεις ούτε μια μέρα ακόμη να ξημερώσει και να μην έχεις όλα όσα σου αξίζουν. Να βάζεις ψηλά τον πήχη και να ξέρεις ότι σου αξίζουν και μπορείς να έχεις ό,τι έχεις οραματιστεί και ότι έχεις ονειρευτεί για εσένα. Κυνήγησέ τα πάντα στη ζωή σου και μην περιμένεις από κανέναν να έρθει να σου δώσει έτοιμα τα πράγματα. Βγες επιτέλους από τη γωνίτσα του comfort zone σου που έχεις θρονιαστεί περιμένοντας να έρθουν να σε πάρουν.

Να είσαι αποφασισμένος και να διεκδικείς όλα όσα θες. Μην κοιτάς τους άλλους που συνθηκολόγησαν με όλα αυτά που δεν τους καλύπτουν, εκείνοι παλεύουν κάθε μέρα με τις επιλογές και τον εαυτό τους, στο όνομα της «σχέσης». Αν δεν τρέμουν τα πόδια σου, να μην σε χαραμίσεις. Δεν είναι για ξόδεμα η ζωή σε αγκαλιές που δεν σε γεμίζουν. Και αν θες αυτό που θες και σε έλκυει κάτι συγκεκριμένο μην το αφήσεις να φύγει από τη ζωή σου. Κάνε ό,τι περνά από το χέρι σου.

Πάλεψε για την αγάπη και να σε ρωτάς πάντα «τι θα έκανε η αγάπη» σε αυτήν την περίπτωση. Όχι τι θα έκανε ο εγωισμός. Ο εγωισμός είναι μοναξιά, είναι πόνος, είναι λύπη.

Η μοναδική ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου για τις σχέσεις. Και όχι η απάντηση δεν είναι στο Google!

Σου έχω μιλήσει πολύ για τις σχέσεις, έχω γράψει άπειρα άρθρα, για την επικοινωνία, για τις υγιείς σχέσεις, για εκείνες που κρύβουν κακοποιητικές συμπεριφορές, για τη ζήλια, για την μοναξιά. Το κεφάλαιο των σχέσεων είναι τεράστιο, όμως έχει μια βάση και αυτή είναι η αυτογνωσία και η αυτοαποδοχή.

Αν δεν σε γνωρίσεις, δεν σε αποδεχτείς εσύ και δεν καταλάβεις όλα αυτά που συνθέτουν την προσωπικότητά σου και τις αξίες που σχετίζονται με τις ανάγκες σου, πώς θα ξέρεις τι θες από έναν άλλο άνθρωπο; Εδώ μιλάμε για δύο ζωές που ενώνονται, μιλάμε για τη ζωή σου!

Αν ο νούμερο ένας στόχος της ζωής σου για φέτος είναι το να κάνεις τη σχέση με τον ιδανικό σύντροφο της ζωής σου, εύχομαι να μη σε σταματήσεις τίποτα από το να βρεις αυτόν τον άνθρωπο και να ανοίξεις την πόρτα της ζωής σου και να του επιτρέψεις να μπει και να γνωρίσει πόσο υπέροχο και μοναδικό πλάσμα είσαι!

 

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/stochos-scheseis-pos-tha-vro-ton-syntrofo/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ