Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς αυτό που τρώτε επηρεάζει τον τρόπο που αναπνέετε και το άσθμα...

Πώς αυτό που τρώτε επηρεάζει τον τρόπο που αναπνέετε και το άσθμα σας

Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ άσθματος και διατροφής; Ναι. Αυτό που καταναλώνετε  επηρεάζει πολύ τη λειτουργία των αναπνευστικών σας οργάνων – επηρεάζει τα πάντα. Κατά συνέπεια, εάν κάποιος επιδιώκει να ελέγξει τα συμπτώματα και τις επιθέσεις άσθματος, αυτός είναι ο ένας παράγοντας που πρέπει να εξετάσει έντονα.


Σύμφωνα με ιατρική έρευνα, το άσθμα είναι αλλεργική φλεγμονή των πνευμόνων. Επιπλέον, μια κρίση άσθματος μπορεί να προκληθεί από χημικές ουσίες, ατμοσφαιρικούς ρύπους, γύρη, καλούπια, σκόνη, ζωικά dander, τρόφιμα, άσκηση, ακόμη και αλλαγές θερμοκρασίας.

Ωστόσο, μιλώντας από την εμπειρία μου με το άσθμα από την ηλικία των 7 ετών μέχρι τα 20 μου, ο παράγοντας που νομίζω ότι είναι ο πιο αρνητικός, είναι αυτό που καταναλώνει κανείς.

Αυτό είναι ένα γεγονός που έχει τεθεί σε ισχύ σε διάφορα προγράμματα που αποσκοπούν στη διόρθωση της αναπνευστικής υγείας, όπως το “Πρόγραμμα Διατήρησης Της Αναπνοής για Τους Ασθματικούς” που αναπτύχθηκε από τον Ρώσο, Δρ Buteyko. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την τήρηση των συμβουλών του, πολλοί χρόνιοι ασθματικοί κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χρήση εισπνοών ventolin.

Στην προσπάθειά μου να απαλλαγώ από την ακμή, έπεσα στη διαιτητική αλλαγή που ως εκ θαύματος θεράπευσε το άσθμα μου, την halitosis και τον γενικό λήθαργο. Έμεινα έκπληκτος με το πώς αυτή η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες λειτούργησε όχι για μία, αλλά για όλες τις προκλήσεις υγείας μου.

Λοιπόν, ποια είναι η διαιτητική πρόταση; θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει. Πολύ απλά, είναι να εγκαταλείψετε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ζωικά προϊόντα όπως το κρέας, το γάλα, τα αυγά και άλλα παρόμοια.

Είστε αυτό που τρώτε οπότε αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακο σας και το φάρμακό σας τα τρόφιμα.

Ποια είναι η κύρια φυσική εκπομπή που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας κρίσης άσθματος με όλο το συριγμό και τον βήχα; Είναι βλέννα.

Όλα τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω σχηματίζουν υψηλή βλέννα και κατά την πέψη (αν ποτέ αφομοιωθούν δηλαδή), αφήνουν υπερβολική επένδυση βλέννας και γλίτσας. Λάβετε υπόψη ότι οι πνεύμονες είναι από τα πιο σημαντικά όργανα, οπότε γίνεται προφανές ότι η κατανάλωση αυτών των ουσιών στην πραγματικότητα προκαλεί μόνο κακό στο σώμα.
Επιπλέον, από τη δική μου εμπειρία, ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΕΤΕ ΥΓΡΆ ΜΕ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ. Αυτό αναστέλλει την πέψη αραιώνοντας τα απαραίτητα υγρά στο στομάχι σας που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Ως αποτέλεσμα, εμποδίζει την απαραίτητη επέκταση του διαφράγματος και συνεπώς δημιουργεί μια συστολή των πνευμόνων.

Τι πρέπει να τρώει κανείς ως ασθενής με άσθμα;

Λοιπόν, να τρώς τα ακριβώς αντίθετα τρόφιμα που δεν σχηματίζουν βλέννα.
Αυτά είναι πολύ απλά φρούτα και λαχανικά. Βεβαιωθείτε ότι είναι βιολογικά αν είναι δυνατόν ή τουλάχιστον όχι τόσο εκείνων που έχουν μολυνθεί περισσότερο με φυτοφάρμακα όπως μήλα, μεξικάνικα πεπόνια, σταφύλια κ.λπ.

Άλλοι δευτερεύοντες παράγοντες θα εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά μια φυσική θεραπεία άσθματος, ωστόσο, η διατροφή είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός παράγοντας.

Θυμηθείτε τι τρώτε επηρεάζει τον τρόπο που αναπνέετε και το πώς αναπνέετε επηρεάζει τον τρόπο ζωής σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ