Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάθλιψη;

Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάθλιψη;

Περισσότεροι από έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες υποφέρουν από κατάθλιψη κάθε χρόνο. Αυτή η ιατρική νόσος που επηρεάζει το μυαλό και τη ψυχή μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις όπως ένα αίσθημα απελπισίας, έλλειψη φιλοδοξίας και αδυναμία εστίασης. Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα φύλα, αλλά είναι πιο διαδεδομένη στις γυναίκες. Η διαβούλευση με έναν επαγγελματία ψυχικής βοήθειας όπως ένας ψυχίατρος είναι ευεργετική για την επίτευξη σωστής διάγνωσης και θεραπείας. Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το άτομο στο σχολείο, τη ζωή στο σπίτι και την εργασία.


Οι περισσότερες θεραπείες θα περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό φαρμακευτικής θεραπείας και φυσικών θεραπειών. Τα φάρμακα περιλαμβάνουν πιθανώς κάποια μορφή αντικαταθλιπτικού φαρμάκου. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι είναι: τρικυκλικοί αναστολείς μονοαμινοξειδάσης ή ΜΑΟΪ και εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης ή SSRIs. Τα SSRIs έχουν γίνει η πιο δημοφιλής μορφή για τη θεραπεία της κατάθλιψης λόγω του χαμηλότερου κινδύνου παρενεργειών. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν τα Paxil, Prozac(Ladose) και Zoloft.

Η θεραπεία συχνά συνταγογραφείται με φαρμάκα για να βοηθήσει ένα άτομο να αντιμετωπίσει ζητήματα και συμπτώματα που προκαλούν την κατάθλιψη. Ταυτόχρονα μπορεί να γίνουν ομαδικές ή ατομικές συνεδρίες θεραπείας ή ψυχοθεραπεία. Η θεραπεία έκφρασης όπως ο χορός, η τέχνη ή η μουσική μπορεί να βοηθήσει στην έκφραση βαθέων συναισθημάτων. Οι τεχνικές χαλάρωσης θα βοηθήσουν στην εστίαση και την ηρεμία. Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι ιδανικές εναλλάκτικές.

Η αλλαγή του τρόπου ζωής και η προώθηση μιας καλύτερης εικόνας του εαυτού και η φυσική την προσαρμογή των χημικών ουσιών στο σώμα έχει επίσης αποδειχθεί χρήσιμη. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής και η προσθήκη συμπληρωμάτων όπως ιχθυέλαιο, ψευδάργυρος και βιταμίνες Β βοηθούν στη ρύθμιση της κατάθλιψης. Η άσκηση αρκετές φορές κάθε εβδομάδα είναι επίσης πολύτιμη. Εναλλακτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός και η ύπνωση μπορεί να είναι ευεργετικές για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και να συγχωνεύσει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε όλες τις επιλογές θεραπείας με το γιατρό ή τον ψυχίατρό σας για να αποφασίσετε για τους κατάλληλους συνδυασμούς. Κάθε άτομο έχει διαφορετικά χαρακτηριστική και πρέπει το σχέδιο θεραπείας πρέπει να προσαρμοστεί στο άτομο. Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα ή αλλάζετε ριζικά τη διατροφή σας, βεβαιωθείτε ότι ενημερώνετε το γιατρό σας, ώστε αυτά να μπορούν να ληφθούν υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός σχεδίου θεραπείας.

Η κατάθλιψη δεν πρέπει να επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των ανθρώπων. Με την κατάλληλη θεραπεία, πολλοί καταθλιπτικοί άνθρωποι ζουν πλήρεις, ευτυχισμένες, επιτυχημένες ζωές. Είναι σημαντικό να αναλάβουμε δράση για να συμβάλουμε στην ελαχιστοποίηση των καταθλιπτικών τάσεων, προκειμένου να επιτρέψουμε μια καλύτερη αίσθηση ευημερίας. Η χρήση ενός συνδυασμού φαρμακευτικών θεραπειών και φυσικών θεραπειών θα φέρει μια ισορροπία στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ